Consumul de apă, folosirea unor uleiuri sau ingrediente hidratante și alegerile corecte când vine vorba despre produsele de îngrijire sunt cei mai importanți pași în acest sens. Iată de ce!

Câtă apă bem?

Dacă nu știi nici acum câtă apă trebuie să bei – mai puțin de 2 litri sau mai mult? –, orientează-te după calculul sugerat de nutriționista americană Lyn-Genet Recitas. Aceasta spune că este esențial să bem o cantitate de apă egală cu 1/32 din greutatea corporală. Asta pentru că toate funcțiile metabolice și celulare din corp au nevoie de apă, inclusiv pielea.

Ce săpun folosești?

Alege săpunuri, creme și geluri de curățare care să conțină ingrediente naturale, hidratante precum mierea, uleiul de măsline sau aloe vera. Săpunurile care nu țin cont de pH-ul natural al pielii pot usca excesiv și deshidrata pielea, pentru că acționează direct asupra uleiurilor naturale ale pielii, înlăturându-le.

Caldă sau fierbinte?

Caldă. Apa pe care o folosești în timpul băii sau al dușului trebuie să fie caldă, nu fierbinte. Iar motivul este asemănător celui prezentat mai sus: temperatura crescută, la fel ca săpunurile agresive, are o influență puternică asupra pielii, distrugând uleiurile naturale ale acesteia.

Exfolierea este bună pentru hidratarea pielii

Este o procedură ușor de realizat înainte (cu ajutorul unei perii de duș) sau în timpul dușului (folosind creme speciale) și utilă atunci când vrei să-ți menții pielea hidratată. Efectul direct al exfolierii este îndepărtarea stratului de celule moarte de la suprafața pielii, lăsând-o pe aceasta să respire și să funcționeze optim.

Folosește uleiurile

Uleiul de cocos, de argan, de măsline, untul de cacao și Shea, toate acestea au beneficii incontestabile asupra pielii, menținând-o cât mai hidratată. Însă pentru a profita la maximum de eficiența acestora, aplică uleiul imediat după ce ai ieșit din duș, pe pielea umedă. În acest fel, produsul va pătrunde mult mai bine în piele. Folosește o cantitate mică de ulei, chiar dacă tentația este să răsfeți pielea cu mai mult produs. Asigură-te că folosești produse de calitate – utilizate cu regularitate, acestea își vor arăta în scurt timp eficiența.

Copyright: subbotina / 123RF Stock Photo