Trebuie să mergi la cumpărături! Cum de ce? Ca să-ți cumperi și tu cele mai căutate haine ale momentului. Nu există modă de toamnă fără ele!

1. Trench-coat

Cu un nume englezesc și cu origini ce pornesc încă din primul război mondial, această jachetă de ploaie a fost o alternativă mai ușor de purtat a soldaților, bucuroși că nu mai erau obligați să poarte paltonul lung și greu din lână kaki. Adaptat imediat nevoilor și tendințelor vremii, trenchoat-ul a apărut ca fiind o piesă indispensabilă de toamnă în colecțiiilor marilor designeri. Nu are un segment de vârstă căruia i se adresează, totuși, din moda străzii vedem că domnișoarele foarte tinere se lasă cucerite mai greu de această haină. În schimb, după ce ating un anume prag de maturitate, femeile nu numai că preferă să poarte nelipsitul trenchcoat pe timp de ploaie sau vând, dar arătă suficient de sofisticat în el cât să inspire în continuare designerii în a crea noi modele, în cât mai multe nuanțe.

2. Jeans

Când am crezut că am scăpat de moda jeanșilor rupți, a revenit și mai abitir cu și mai muște rupturi, cu și mai multe franjuri, de sus până jos pe picior. Sigur că acest model are un target de vârstă mai scăzut, dar oare o pereche de jeans rupți (nu atât de exegerat) ar arăta chiar atât de nepotrivit pentru o doamnă care și-a încheiat mai demult socotelile cu prima tinerețe? În occident, doamnele sunt mult mai curajoase vestimentar. Când ajung în pragul menopauzei, se tund scurt, se vopsesc blond argintiu, ce truc interesant!, și poartă haine pe care le adaptează nevoilor corpului, dar care să le adauge un plus de farmec și stil.

3. Cardiganul.

Această piesă din garderoba femeii ar trebui premiată pentru versatilitate și comoditate. Se poate purta peste orice, în orice stil te-ai încadra din punct de vedere vestimentar. Recomandarea mea este să alegeți un cardigan din țesătură pufoasă. Este cât se poate de feminin și delicat. Pentru că e toamnă și nu alegem cardiganul în funcție de un vânticel călduț, el trebuie să respecte câteva reguli pentru a deveni un ajutor de nădejde în această perioadă: să acopere mijlocul, să fie lucrat din țesătură care înmagazinează căldura, să fie pufos și moale, să fie într-o culoare care se potrivește cu restul garderobei tale din acest anotimp.