Nici o zi de vară fără ochelari de soare

Ochii sunt foarte sensibili în contact cu lumina soarelui. În unele cazuri, sensibilitatea se simte mai puternic, în alte cazuri, nu este atât de evidentă. Indiferent de situație, când alegi ochelarii de soare, asigură-te că aceștia protejează privirea atât de razele UVA, cât și UVB, și abia apoi orientează-te asupra modelului. Protecția UV trebuie să fie precizată pe o etichetă, nu te orienta doar după culoarea lentilei: o lentilă închisă la culoare poate să nu asigure nici un fel de protecție solară.

Ce pălărie alegi?

Cu siguranță, una cu borurile largi. Pălăriile cu boruri foarte mici sunt cochete, însă ele nu-ți vor proteja pielea de efectele neplăcute ale soarelui, în zilele caniculare. Poartă pălăriile cu boruri mici seara, iar în timpul zilei, alege variantele XXL.

Machiajul-mască-cea mai mare greșeală a zilelor de vară

În vacanță, renunță, cel puțin în timpul zilei, la machiajul puternic. Nu încărca pielea cu un strat consistent de fond de ten. Optează pentru o cremă cu factor de protecție peste care aplici, la 10 minute distanță, un fond de ten lejer. Mascara obișnuită se poate întinde pe pleoapa superioară, așa că mai bine folosește una rezistentă la umezeală, iar în ceea ce privește rujul, îți recomand texturile mate, mai rezistente, peste care poți aplica un balsam sau un gloss.

 

 

Copyright: prometeus / 123RF Stock Photo