Ghimbirul în frumusețe

Orice plantă benefică sănătății este eficientă și la capitolul frumusețe. Dintre elementele enumerate mai devreme, cele mai importante în acest caz sunt mineralele – magneziu și fosfor –, calciu, fierul și cupru, pentru că acestea ajută la formarea colagenului, responsabil pentrurefacerea țesuturilor pielii. Efectele sale energizante își spun cuvântul și la capitolul îngrijire, ghimbirul fiind folosit în cadrul unor măști sau creme destinate tenului obosit sau al unor tratamente pentru revigorarea părului fragil, care cade.

O mască facială exotică

Ai nevoie de o jumătate de linguriță de pulbere de ghimbir pe care să o combini cu o jumătate de linguriță de suc de aloe, o linguriță de suc de lămâie și jumătate de fruct de kiwi. Pasează fructul de kiwi cu furculița, până se transformă într-o pastă, apoi combină piureul rezultat cu celelalte ingrediente. Aplică pe față și pe gât și relaxează-te în poziție întinsă circa 20 de minute. Clătește cu apă călduță, în primă fază, apoi din nou, cu apă la temperatura camerei.

Un tratament rapid pentru păr

Amestecă o lingură de pudră de ghimbir cu două linguri de ulei de ricin și o lingură de miere. Omogenizează, aplică amestecul pe părul uscat, apoi masează. Folosește un prosop fierbinte pentru a activa masca timp de 20 de minute, apoi clătește și șamponează.

Copyright: castenoid / 123RF Stock Photo