-
Peria pentru pudră
Trebuie să fie cât mai bogată, deasă și, de preferat, din păr natural. Atinge cu ea suprafața produsului de două ori, scutură ușor ca să elimini surplusul și aplică pe ten prin mișcări ample, ca să asiguri o acoperire cât mai uniformă. Spală peria cu puțin șampon, săptămânal.
-
Peria pentru fardul de obraz
Ceva mai mică decât cea pentru pudră, și această perie trebuie să fie bogată și deasă, căci numai așa vei putea distribui cât mai uniform culoarea. O poți folosi atât pentru fardul de obraz, cât și pentru pudra bronzantă compactă sau cea sub formă de perle pe care o aplici numai pe pomeți.
-
Peria evantai
Pe de o parte are rol corector, căci te ajută să îndepărezi fardul de pleoape care se scutură pe față în timpul aplicării, iar pe de alta îți dă posibilitatea să creezi accente de culoare atunci când aplici fardul de obraz. Tot ea conferă machiajului luminozitate, pentru că se folosește și pentru aplicarea pudrei sidefate în punctele-cheie ale feței: bărbie, frunte.
-
Peria pentru gene și sprâncene
Folosește peria pentru a-ți aranja sprâncenele, iar pieptenele pentru a-ți descurca genele după aplicarea rimelului.
-
Pensula pentru aplicarea fardului de pleoape
Te ajută să aplici culoarea de bază uniform, pe toată pleoapa, dintr-un colț în altul. Pentru crearea umbrelor și alte contururi fine, ai însă nevoie de o perie mai subțire.
-
Pensula pentru contur și pentru fardarea sprâncenelor
Forma teșită te ajută să aplici fardul închis chiar la baza genelor (și sus și jos), pentru a obține un contur perfect al ochiului. De asemenea, se folosește și pentru fardarea sprâncenelor, cărora le va da o formă precisă și un aspect îngrijit. Ai însă grijă să nu o supraîncarci cu fard.
-
Pensula pentru ruj
E ideală pentru un machiaj impecabil al buzelor, pentru că asigură o aplicare precisă, distribuie culoarea uniform și te ajută să urmărești cât mai fidel conturul buzelor.
Sursa foto: Flickr.com