Sprâncenele au darul de a îmblânzi trăsăturile feței sau, din contră, de a le contura în cazul în care ai tenul deschis, ești blondă și ai nevoie de un pic de culoare. Indiferent de tipul tău de ten, de nuanța părului sau de vârstă, ai nevoie să știi câteva reguli pentru a te bucura de sprâncene perfecte.

Forma sprâncenelor

Cu siguranță nu te pensezi acum pentru prima dată, dar poți face un test să descoperi dacă ai forma corectă a sprâncenelor. Ai nevoie de un creion și vei stabili trei puncte importante. Pune creionul pe partea laterală a nasului, iar acolo unde atinge sprânceana este locul de unde vei începe să te pensezi. Pentru a ști unde e punctul cel mai înalt al sprâncenei (unde se arcuiește cel mai mult) trebuie să pui creionul la baza nasului și să trasezi o linie imaginară în diagonală care să treacă pe deasupra părții exterioare a irisului. Iar pentru a stabili unde se termină sprânceana, e nevoie să trasezi o linie imaginară cu creionul de la baza nasului spre colțul exterior al ochiului. Astfel vei obține cele trei puncte care îți vor arăta dacă sprâncenele tale sunt corect pensate.

Ghid pentru sprâncene perfecte – Culoarea sprâncenelor

Ca în orice, și când vine vorba despre culoarea sprâncenelor, specialiștii în frumusețe recomandă echilibru. Nu exagera cu nuanțele închise, mai ales dacă ai părul deschis la culoare. De asemenea, dacă dorești o schimbare radicală, de exemplu să-ți vopsești părul brunet în blond, ia în calcul că trebuie să faci ceva și cu nuanța sprâncenelor. Nu le lăsa negre, pentru că vor adăuga ani trăsăturilor tale.

Citește și – 5 pași esențiali când te machiezi

Cum îți fardezi sprâncenele?

Există pe piață kituri pentru sprâncene care pot conține farduri, ceară și o pensulă pentru aplicare cât mai ușoară a acestora. Cum procedezi? După ce te-ai pensat și ești mulțumită de forma sprâncenelor, modelează forma sprâncenelor cu ceară, apoi aplică fardul de sprâncene. De obicei ai mai multe nuanțe ale fardului. Alege-le pe cele care se apropie de culoarea părului, pentru a fi în armonie cu acesta. De asemenea, există și mascara pentru sprâncene. Este o variantă la fel de bună de a da formă sprâncenelor și apoi să umpli golurile cu fard sau cu un creion special, pentru a crea sprâncene perfecte, cât mai naturale.

Truc pentru îngrijirea sprâncenelor

Ulei de ricin. Ai auzit de el din copilărie. Este folosit de pe vremea bunicii, cu efect garantat și astăzi. Așadar, aplică pe o disc demachiant ulei de ricin și masează sprâncenele trei minute cu delicatețe. Nu freca, ci apasă ușor, iar apoi lasă să acționeze peste noapte. Folosește o dată la două seri și vei vedea rezultate după o lună.

Ghid pentru sprâncene perfecte – Cum te pensezi corect?

Înainte de a te pensa, dezinfectează zona sprâncenelor. Începe să te pensezi mereu din colțul interior al ochiului către exterior. Pensează în direcția de creștere a părului, cât mai aproape de rădăcină. Dă-ți timp, nu te grăbi și nu smulge mai multe fire deodată. Ai nevoie și de o periuță pentru sprâncene și de o forfecuță. Din când în când, perie sprâncenele în direcția creșterii lor și taie firele mai lungi, care nu se potrivesc cu celelalte pentru a da aceeași formă.

Ce tip de sprâncene se poartă în 2019?

Subțiri, groase, medii? Ce fel de sprâncene se poartă în acest an? În prezentările de modă internațională s-a remarcat tendința sprâncenelor aranjate. Altfel spus: sprâncene conturate, fără fire rebele, destul de groase, care să pună în evidență trăsăturile feței. Tot ce trebuie să faci este să le pensezi corect și apoi să folosești metodele de a le farda care ți se potrivesc sau care ți se par la îndemână. Nu uita! Atenție mare la culoarea lor! Chiar e foarte important!

Foto: 123rf

Citește și – Când expiră produsele cosmetice?