Jumătate de oră… Să fii gata să pleci de acasă… Pare de-a dreptul imposibil, dacă te gândești la câte ai avea de făcut. Iată câteva trucuri pe care să le urmezi și pe care să le împărtășești și prietenelor tale. 30 de minute chiar îți vor fi de ajuns pentru a fi gata să ieși din casă.

Folosește șampon uscat!

Ai vrea să-ți speli părul, să aplici balsam, apoi o mască, să lași să acționeze… dar deja ar trece jumătate de oră. Așa că neapărat să-ți cumperi și să ai în casă un șampon uscat. Ce este acesta? Un spray pe care-l poți folosi la nevoie și care te scoate din încurcătură când nu ai timp să te speli pe cap. Se aplică la rădăcină și pe lungimea firului de păr, se masează bine cu degetele, apoi părul trebuie bine pieptănat, iar efectul este uimitor. Nu abuza de șamponul uscat! Folosește-l doar când ești pe grabă!

Atenție la unghii!

Detaliile sunt importante, așa că degeaba coafura și machiajul arată bine, iar oja este sărită de pe unghii. Decât să pleci așa de acasă, mai bine ștergi lacul de unghii și lași unghiile curățate, frumos tăiate. Iar dacă într-adevăr ești rapidă și îndemânatică, lasă la finalul pregătirilor câteva minute, poate ai timp să-ți împrospătezi lacul de unghii.

Citește și – Când expiră produsele cosmetice?

Ghid de înfrumusețare în 30 de minute  – Trei produse cosmetice de bază

Ai un portfard imens cu atâtea produse cosmetice. Ce să alegi, însă, atunci când trebuie să te machiezi rapid? Specialiștii recomandă să fii atentă la produsele care îți pun în evidență trăsăturile și la cele care acoperă imperfecțiunile. Așadar, fondul de ten, pudra sau o cremă BB ar fi de trecut pe listă. Atenție, dacă ai riduri vizibile, poți renunța la fond de ten sau pudră, pentru că acestea pot accentua ridurile. Alt produs la care nu poți renunța este mascara – genele frumos conturate îți vor evidenția ochii. Iar cel de-al treilea produs este rujul sau gloss-ul de buze. Alege-le în funcție de momentul zilei. Culoarea roșie las-o pentru seară, iar ziua mergi pe variante de nuanțe naturale.

Sprâncenele contează!

Poate îți spui că nu sunt importante, dar nu este deloc așa. Sprâncenele corect pensate, colorate și fardate îți vor evidenția atât trăsăturile, cât și machiajul. Acordă-le câteva minute din cele 30! Pentru a le contura poți folosi un gel sau fard pentru sprâncene într-o nuanță cât mai apropiată de cea a părului tău. Nu le face prea închise, dacă ai părul deschis, deoarece îți vor aspri trăsăturile și te vor îmbătrâni.

Cum aplici corect rujul

Buzele frumos conturate nu au cum să treacă neobservate și nici nu ai nevoie de mult timp pentru a le face să arate perfect. Atenție, însă la pașii pe care make-up artiștii îi recomandă. Mai întâi trebuie să le hidratezi cu un balsam sau o cremă pentru buze. După aceea, aplică puțin fond de ten și pudră pentru a le neutraliza. Următorul pas este să le conturezi cu un creion special pentru buze, iar la final să folosești rujul. Atenție când folosești creionul! Să nu depășești cu acesta conturul buzelor!

Mai mult nu înseamnă mai bine

Printre cele mai întâlnite greșeli de machiaj despre care vorbesc make-up artiștii se află folosirea în exces a unor produse cosmetice. Printre ele, la loc de cinste se află fondul de ten. Cu cât aplici mai mult, cu atât nu va arăta natural pe față, ba chiar va accentua și cele mai fine riduri. Corect este să folosești fond de ten cât o boabă de mazăre. De asemenea, și mascara aplicată în exces nu va duce decât la încărcarea genelor și chiar la lipirea lor. Două straturi de mascara sunt suficiente pentru ca machiajul să arate bine, iar ochii să fie conturați.

Foto: 123rf

Citește și – Trucuri de machiaj dacă ai tenul gras