În prezent, toate celebritățile poartă gene false și multe femei obișnuite le folosesc cu regularitate, chiar zilnic.

Una dintre tendințele anului în materie de machiaj, atât pe covorul roșu, cât și pe podiumurile de modă sunt genele false cu aspect dramatic. Vedete precum Lady Gaga, Lily Collins și Lizzo se numără printre cele care au adoptat rapid anul acesta moda genelor false exagerate, cu lungimi neobișnuite, în culori metalice sau foarte vii, neon și din materiale diverse, îndrăznețe, ce nu sunt folosite în mod obișnuit la fabricarea acestor accesorii.

Care sunt noile tendințe în materie de gene false?

Gene din pene supradimensionate – au fost un punct central al colecției Valentino pentru primăvara/ vara 2019. Gene false cu vârfuri recreate din pene fine, asociate unui machiaj de tip ochi de pisică, pot oferi privirii un aspect dramatic.

Gene în nuanțe de roz – una dintre colecțiile de modă semnate de Ulla Johnson a adus pe pasarelă gene strălucitoare în nuanțe de roz neon, pentru un plus de culoare în viața de zi cu zi.

Gene ochi de pasăre – look promovat de Gigi Hadid la celebra Met Gala de la New York, care a avut loc în luna mai. Genele au fost realizate din pene albe, tăiate și aplicate individual.

Gene extrem de lungi și voluminoase – asociate cu un fard de ochi într-o culoare extrem de îndrăzneață. Este look-ul pe care l-a purtat Lizzo, cu un fard de ochi roz aprins, la aceeași Met Gala. Aspectul voluminos a fost obținut și prin aplicarea unui strat gros de mascara neagră.

Gene de păpușă – obținute prin aplicarea mai multor rânduri de gene de dimensiuni diferite, care amintesc de păpușile copilăriei.

Gene strălucitoare – în nuanțe argintii, care oferă profunzime privirii, aurii, pentru un look de prințesă egipteană, sau metalice, un machiaj adoptat de celebra Lady Gaga pentru covorul roșu.

Cum ai grijă de propriile gene pentru a te bucura de gene false

Genele sunt fire de păr, mai groase și mai lungi – de obicei la mijloc – pe pleoapa superioară, mai subțiri pe cea inferioară. Ciclul de viață al genelor este de aproximativ trei luni, deci, la un moment dat, 90% dintre ele sunt în creștere în mod activ. Acesta este motivul pentru care genele trebuie îngrijite în mod regulat.

Alege o mascara foarte bună – este recomandată folosirea unui astfel de produs în versiune rezistentă la apă, dacă știi că te așteaptă momente emoționante sau dacă mergi la piscină. Specialiștii spun, însă, că rimelul rezistent la apă nu este pentru utilizare zilnică regulată, pentru că usucă genele.

Tușul de gene pentru utilizare zilnică trebuie să conțină ingrediente naturale, precum pigmenții minerali, pentru a evita iritarea ochilor, precum și factori hidratanți și hrănitori, ca uleiuri, unturi și ceară de albine.

De asemenea, peria trebuie să fie flexibilă și cu firele dese, pentru a nu fi nevoită să aplici mai multe straturi.

Demachierea se face zilnic, pentru că genele trebuie să respire. De asemenea, dacă murdăria își face drum în foliculul de la bază, acest fapt poate provoca apariția orjeletului.

Demachierea se face cu un produs de curățare pe bază de ulei, mai eficient în a elimina murdăria, fără a irita ochii și pielea din jurul lor.

Hidratează și hrănește genele – există foarte multe produse speciale pentru hrănirea și menținerea sănătății genelor, de la seruri la uleiuri și alte balsamuri hidratante. De asemenea, nu ar trebui să uiți de rețetele bunicii, tratamentul pe bază de ulei din nucă de cocos sau lanolina, produse care pot fi masate ușor pe gene înainte de culcare.

Genele trebuie să aibă parte de o îngrijire la fel de atentă ca pielea și părul, mai ales că produsele de machiaj și procedurile precum aplicarea genelor false, oricât ar fi de bune din punctul de vedere al calității, își lasă amprenta asupra aspectului lor.

Sursa foto Pexels.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu ForeverLash.com