Dacă nu ai parte de gene dese și te-ai săturat să testezi toate tipurile de mascara apărute pe piață, este timpul să te orientezi către găsirea unor soluții care să stimuleze creșterea lor. Iată câteva recomandări.

Hidratează-le

Așa cum pielea are nevoie de hidratare, și genele tale au nevoie de un ajutorul venit din exterior. Uleiul de ricin este foarte bun din acest punct de vedere. Masează-ți genele în fiecare seară cu câteva picături de ulei de ricin sau aplică-le pe o pensulă de mascara curățată. Acest scurt masaj-tratament al genelor va stimula creșterea acestora și va împiedica ruperea lor.

Ce mascara alegi?

Dacă te-ai obișnuit să folosești mascara, însă nu observi transformări spectaculoase, orientează-te către produsele dermatocosmetice care funcționează și tratamente, nu au doar un rol estetic.

Obiceiuri nesănătoase

Indiferent de lungimea genelor tale, demachiază-le prin mișcări delicate, care să nu le agreseze prea mult. De asemenea, în această situație, contează foarte mult și tipul de demachiant pe care vrei să-l folosești. Evită-le pe cele care conțin alcool. Nu în ultimul rând, evită frecarea excesivă a ochilor, care duce, inevitabil, la ruperea genelor.

Alimentația contează

Iar ceea ce influențează în mod direct sănătatea genelor și a părului, în general, este lipsa alimentelor care conțin multe proteine, precum și vitaminele C, E, H și B.

Absolut interzis

Chiar și în disperare de cauză, nu apela la genele false, din cauza faptului că substanțele conținute de lipici ar putea afecta sănătatea genelor tale naturale. Nu uita că rezultatele oricărui tratament pe care alegi să-l aplici pe gene se vor vedea după circa patru săptămâni. Nu-ți pierde răbdarea și folosește produsul în mod constant.

Sursa foto:Shutterstock, 123rf