La o geantă de firmă visează mai toate reprezentantele sexului frumos. Și tu îți dorești așa ceva sau ți se pare un moft inutil?

Cultura urbană din ultimul deceniu ne-a învățat două lucruri importante:
1. Eticheta vinde mai bine decât garanția calității.
2. Eticheta scumpă nu înseamnă calitate premium.

O geantă de firmă are prețuri exorbitante

Nimic nu justifică valoarea pe care marile branduri internaționale o dau produselor de marochinărie pe care-și pun logo-ul vizibil și exclusivist. Dar absolut nimic nu le-ar putea face pe marile iubitoare de modă să nu prefere o geantă scumpă a unui brand în detrimentul uneia din piele, realizată de artizani, meșteșugari, iluștrii anonimi în țările lor natale. Ce păcat! Ce lipsă de viziune…
Goana după brand atrage după sine, alte cheltuieli. E ca într-un vortex: nu poți să ai geantă de firmă și jeans no-name. Nu poți să ai jeans de firmă și bluză no-name. Îți trebuie și ochelari branduiți…  Și de aici începe sminteala.
Sunt țări în lumea asta mare care încurajează, în primul rând, industria și producătorii autohtoni. Ceea ce ar trebui să facem și noi. Există numeroase târguri de profil, unde prețurile produselor din piele sunt cu câteva procente mai mici decât prețul cu care va ajunge în final în magazine.

Retailer vs. brand

Dacă îți dorești un produs de o calitate superioară, dintr-un material care să reziste uzurii și care să nu fie realizat la scară industrială, nu-l căuta la branduri retail. Dar, pe de altă parte istoria modei ne-a demonstrat de nunumărate ori că eticheta de firmă și prețul exorbitant nu sunt o garanție a calității. Deși tindem să credem mai degrabă că un produs scump este musai mai bun. Slalomul pe care trebuie să-l facem între aceste două antiteze, scump și accesibil maselor, ne va duce în final la aceeași concluzie: producătorii autohtoni cu tradiție.

Există o cale de mijloc?

Da. Se numește mai puțin și mai bun decât mai multe și proaste. Cumpără-ți o geantă pe an, dar care să fie excepțională, chiar dacă prețul nu e tocmai mic, decât patru gentuțe care se uzează după două purtări.

Copyright: katalinks / 123RF Stock Photo