Pentru a te bucura de un machiaj care să reziste cât mai multe ore, ai nevoie de câteva trucuri de aplicare a acestuia. Iar dacă nu ai mult timp la dispoziție, există câteva produse esențiale pe care, dacă le folosești, machiajul va arăta impecabil. Nu uita că nu trebuie să ai pe față tot portfardu!  Alege câteva produse de bază, care te vor face să arăți superb.

Fond de ten și anticearcăn

Aplică fondul de ten întotdeauna pe fața perfect demachiată, după ce ai folosit și o loțiune tonică. Ai grijă la cantitate, la culoare și la modul cum îl întinzi. Anticearcănul se folosește după aceea și trebuie să fie cu o nuanță mai deschisă decât fondul de ten.

Fard de pleoape

Pentru a evita ca acesta să se strângă în pliu, înainte de a aplica fardul de pleoape, folosește o bază de machiaj (primer) pentru pleoape sau puțin fond de ten. Este cel mai întâlnit truc pe care îl recomandă make-up artiștii când e vorba despre fardul de pleoape.

Citește și – Trucuri de frumusețe care șterg ani

Atenție la sprâncene!

Îți conturează perfect chipul, iar dacă  sunt atent pensate, în armonie cu forma feței, nu trebuie decât să aplici un pic de fard de sprâncene sau un gel pentru fixare. În niciun caz nu poți merge la o petrecere fără să ai sprâncenele perfecte. Fii atentă și la culoare, să nu fie mai închisă decât nuanța părului!

Nu uita de mascara!

Nu trebuie să încarci genele! Aplică de la rădăcină către vârf cu o mișcare fermă și așteaptă câteva secunde. Apoi e timpul pentru un nou strat de mascara. Ai grijă să folosești mascara de bună calitate, pentru ca genele să nu se lipească sau să rămână produs pe ele.

Cum aplici corect rujul?

„O aplicare corectă presupune hidratarea buzelor, neutralizarea acestora cu fond de ten și pudră, iar ca ultimi pași conturarea cu un creion special și marcarea cu ruj a buzelor. De evitat rujul roșu dacă ai acnee, cuperoză sau buzele subțiri”, spune Alexandra Crăescu, make-up artist.

Foto: 123rf

Citește și – Părul vopsit – scurt ghid de îngrijire