Cu siguranță există persoane care pledează pentru sănătatea pielii și lipsa acelor produse de machiaj care nu fac decât să încarce tenul. Dacă te numeri printre acele persoane și vrei să știi mai multe despre ce presupune îngrijirea unui ten pe care ți-l dorești radios, fără produse iluminoare, iată ce ar trebui să faci.

1. Curăță tenul. Dimineața și seara, cu o dischetă demachiantă pe care ai aplicat o loțiune
micelară. În general, aceste produse curăță pielea ușor, fără a o irita. Scopul tău este să îndepărtezi urmele de praf care îți încarcă pielea.

2. Găsește gama de produse potrivită tenului. Poate dura câteva luni până vei găsi produsele care chiar îți fac bine – însă vei ști atunci când ai ales bine. Tenul îți va transmite asta. O gamă de produse include o cremă de zi, una de noapte și, după caz, poate include o cremă specială pentru zona ochilor și un serum facial. Nu uita că factorul de protecție este necesar pe parcursul întregului an.

3. Exfoliază. O dată pe săptămână este suficient să aplici o cremă cu granule minuscule capabile să îndepărteze stratul de celule moarte de la suprafața pielii. Cel mai bun moment este seara. După exfoliere, clătește fața, apoi aplică crema.

4. Ceai sau cafea la prima oră? Mai degrabă apă la temperatura camerei, cu un strop de lămâie. Nu are o aromă atrăgătoare și nici o culoare ademenitoare, însă este 100% sănătate pentru organism și, implicit, piele.

Sursa foto:123RF.com