Cadouri, cumpărături, curățenie, pregătirea mâncărurilor delicioase, decorarea casei. Sărbătorile vin cu o sumedenie de lucruri de făcut și de cele mai multe ori se întâmplă să te lași pe tine pe ultimul loc. Cu gândul „am timp”, adesea ajungi cu o seară înainte să-ți dai seama că tenul tău nu arată bine, ai cearcăne, mâinile au pielea aspră, uscată, iar părul ar fi acut nevoie de o îngrijire mai atentă. Îți recomandăm câțiva pași simpli pentru a fi frumoasă de Sărbători. Atenție, nu lăsa aceste lucruri pentru ziua de dinainte de Crăciun sau pentru ajunul Revelionului, ci începe-le de astăzi!

Măști pentru ten

Curățare, hidratare, luminozitate. Ia în calcul aceste aspecte ale tenului, atunci când alegi o mască, fie că o cumperi din comerț, fie că o prepari acasă. Aplică acest tip de măști de două ori pe săptămână, pentru ca tenul să fie revigorat și proaspăt. Caută ingrediente precum argila, aloe-vera, castravete, vitaminele A și C, cu rol antioxidant.

Frumoasă de Sărbători. Mască de față cu argilă

Proprietățile benefice ale argilei sunt cunoscute din timpuri străvechi. Dacă ai tenul gras, prepară o mască din argilă cu apă și adaugă o lingură de suc de lămâie proaspăt. În cazul în care tenul tău este uscat, amestecă pudra de argilă cu puțin ulei de măsline. În ambele variante, aplică evitând conturul ochilor, lasă să acționeze 15 minute și clătește cu apă călduță din abundență.

Citește și – 5 pași simpli pentru a scăpa de punctele negre

Atenție la mâini!

În această perioadă, când ai de făcut curățenie în toată casa, trebuie să fii mai atentă la mâinile tale. Folosește mănuși de uz casnic de fiecare dată, chiar și atunci când speli vase. Pielea mâinilor este foarte sensibilă la contactul cu apa de la robinet și cu diverse produse de curățare. Aplică în fiecare dimineață și seară cremă de mâini, iar dacă unghiile se exfoliază, ține-le în fiecare seară în ulei de măsline încălzit ușor timp de un sfert de oră.

Îngrijirea părului

Îți recomandăm un remediu simplu, la îndemâna oricui, care nu-ți va afecta bugetul. Folosește ulei de ricin pentru a preveni căderea părului și pentru a-i reda strălucirea și sănătatea. Aplică zilnic câteva picături și masează scalpul. Părul va deveni rezistent și nu va mai avea tendința de rupere.

Foto: 123rf

Citește și – 7 sfaturi de urmat ca să fii frumoasă toată iarna