Ţine cont de forma feţei şi de trăsături

Sprâncenele arcuite se potrivesc unei feţe rotunde sau ovale. Punctul cel mai înalt trebuie să fie central, la jumătatea pleoapei. Forma arcuită arată mai bine la sprâncenele lungi, decât la cele scurte. Dacă ai faţa triunghiulară, sprâncenele ar trebui să fie mai scurte şi uşor arcuite. Forma rotundă, naturală este în schimb potrivită celor care au faţa pătrată. Ai însă grijă să nu le laşi prea lungi. În cazul în care ai ochii apropiaţi, pensează puţin din partea interioară, cea de lângă nas, pentru a masca acest mic defect. Dacă, dimpotrivă, ai ochii depărtaţi, nu uita să scurtezi sprâncenele. Ca să fii sigură ca nu greşeşti, mergi la o cosmeticiană atunci când nu ştii ce să alegi sau ori de câte ori vrei să schimbi forma sprâncenelor.

Trucuri mici, efecte mari

Cel mai bun moment pentru pensat este  după duş, când porii sunt deschişi. Firele de păr se smulg  mai uşor dacă pielea este hidratată, aşa că aplică înainte o cremă uşoară. Ai mare grijă de fiecare dată, căci unele fire de păr nu mai cresc la loc sau cresc foarte greu. Şi, pentru ca totul să fie mai puţin dureros, prinde firul de la bază şi smulge-l dintr-o singură mişcare. Piaptănă apoi sprâncenele cu o periuţă specială şi tunde firele mai lungi, astfel încât să fie la acelaşi nivel cu celelalte, iar totul să fie uniform. La final, spală zona, usucă şi aplică o cremă de gălbenele. Dacă ai sprâncenele sunt prea subţiri sau rare, aplică zilnic puţin  ulei de ricin.

Pune în valoare forma obţinută

Machiajul defineşte, umple golurile şi corecteză eventualele greşeli. Alege un creion sau un fard special, în ton  cu nuanţa sprâncenelor, şi aplică-l discret pe contur şi în interior.

Sursa foto: Flickr.com