Cum alegi placa de întins părul? Subțire sau lată?

Dacă ai părul scurt, recomandat este să folosești o placă îngustă, cu lățimea de până la 2,5 cm. O poți folosi și pentru îndreptarea bretonului și, de asemenea, tot cu ea poți să-ți ondulezi părul sau să-ți faci bucle. Pentru părul lung, alege o placă lată, care îți va permite să îndrepți șuvițe mai groase și să nu dureze foarte mut tot procesul de îndreptat părul.

Atenție la învelișul plăcii!

De asemenea, fii atentă și la învelișul plăcii. Mai ales dacă folosești des placa de întins părul, nu alege una cu înveliș din metal, chiar dacă aceasta are prețul mai mic. Aceasta nu se va încălzi uniform, iar părul se poate deteriora foarte ușor. Dacă dorești o placă ce distribuie uniform temperaturile înalte, alege una din ceramică. Chiar dacă este mai scumpă, merită investiția. Alte opțiuni la fel de bune sunt plăcile cu înveliș din titan sau turmalină.

Citește și – Remedii din ingrediente naturale pentru părul deteriorat

Cum reglezi temperatura?

Temperatura maximă la care ajunge o placă de păr este de 230 de grade Celsius. Dacă ai părul subțire sau vopsit, nu e nevoie să ajungi la temperatura maximă, ba chiar este recomandat să nu depășești 180 de grade decât în situații rare. Altfel, părul se poate deteriora. Dacă însă ai părul creț, ondulat sau cu firul foarte gros, vei folosi placa la temperatura de 200 de grade sau chiar la maximum.

Folosește produse de protecție termică!

Un aspect foarte important când folosești placa de întins părul este să nu uiți de produsele de protecție termică. Acestea nu sunt un moft. Folosită des, placa îți va deteriora părul dacă nu ai grijă să-l protejezi. Și nu doar când îl îndrepți cu placa, ci și când folosești foehnul, ondulatorul sau alte aparate de styling cu aport de căldură. Alege spray-uri de protecție termică și folosește-le de fiecare dată când utilizezi placa. Vei vedea diferența.

Foto: 123rf

Citește și – Cum să-ți întinzi părul acasă fără placă