Sănătatea firului de păr este importantă

Pentru o nuanță vie, strălucitoare și intensă este foarte importantă sănătatea firului. Specialiștii spun că părul cu o structură de cheratină sănătoasă poate să rețină culoarea timp îndelungat, fără ca aceasta să-și piardă din intensitate și strălucire. Cu cât este mai poros, moleculele de culoare sunt mai puțin ancorate.

Decolorarea este provocată și de o serie de factori externi. Iată câțiva dintre aceștia explicați de Arabella Zadic, Brand Ambassador System Professional România.

Apa are efecte negative asupra culorii părului

Parul este higroscopic, adică absoarbe și pierde umiditatea din mediul înconjurător. Când îți speli părul, acesta va absorbi apa, va crește în diametru, lucru care îl face mai sensibil, îl predispune la deteriorare și la pierderea moleculelor de culoare. De aceea în timpul spălării este recomandată utilizarea unui produs dedicat părului vopsit.

Citește și – Părul vopsit – scurt ghid de îngrijire

Cuprul, unul din factorii care provoacă deteriorarea culorii părului

De fiecare dată când ne spălăm părul, metalele mici (cuprul în special) din apă pot genera radicali liberi. Acest proces se declanșează din cauza razelor ultraviolete care provoacă deteriorarea cheratinei, proteina de bază a părului. Prin oxidare, suprafața cuticulei este afectată, iar luminozitatea culorii părului redusă.

Lumina UV duce la pierderea pigmenților de culoare

Aceasta reacționează în mod direct cu părul și are consecințe negative. Alături de alți factori precum clorul din apă, utilizarea echipamentelor de styling și de uscare contribuie la pierderea pigmenților de culoare.

Reguli de urmat când ai părul vopsit

  • Păstrează sănătatea firului de păr folosind produse de îngrijire și de styling special concepute pentru părul vopsit!
  • Nu exagera cu vopsiri succesive prea dese!
  • Atenție la rădăcinile părului! Este una dintre regulile de îngrijire foarte importante să le acoperi.

Foto: 123rf

Citește și – 5 reguli de urmat când îți vopsești părul acasă