Iată câteva trucuri de care trebuie să ții cont atunci când aplici fardul de pleoape:

Hidratare moderată

E important să nu exagerezi cu hidratarea în zona pleoapelor. Nu folosi creme grase, deoarece există riscul ca fardul să se adune în pliul pleoapelor. Eventual, poți renunța la aplicarea cremei pe pleoape, când știi că vei folosi fard.

Aplică o bază de machiaj

Primerul (baza de machiaj) nu este un moft, așa că e bine să investești într-un astfel de produs și vei scăpa de multe neplăceri legate de fardul de ochi. Nu se va întinde, nu se va strânge în pliu. Folosește un primer înainte de a aplica fardul și machiajul tău va rămâne impecabil pe pleoape. Dacă nu ai o astfel de bază de machiaj, poți folosi și fond de ten, dar atenție să-l întinzi foarte, foarte bine și să nu pui o cantitate exagerată.

Cum aplici fardul de ochi pentru a crea iluzia de ochi mai mari

Aplici o culoare foarte deschisă pe întreaga pleoapă, de la rădăcina genelor până la linia sprâncenelor și uniformizezi bine. Apoi, pentru a crea iluzia de ochi mai mari trebuie să folosești două nuanțe. De exemplu un maro mediu și unul mai închis. Aplici pe întreaga arcadă, de la coada ochiului către interior culoarea mai deschisă. Cu aceeași nuanță conturezi și pleoapa inferioară, fără să te apropii prea mult de colțul interior al ochiului. Urmează aplicarea culorii mai închise pe pleoapa superioară, de la linia genelor către coada ochiului. Atenție! Nu trebuie să colorezi întreaga pleoapă. În zona din apropierea nasului, culoarea trebuie să fie mai deschisă, iar către coada ochiului mai închisă. Este foarte important să întinzi bine culorile pentru un aspect uniform.

Fardul de pleoape. Bine de știut

Dacă ai ochii adânciți, evită să folosești farduri în culori închise pe pleoapa superioară.

Dacă ai ochii proeminenți, nu folosi culori foarte deschise și farduri cu texturi sidefate.

Dacă ai pleoapele lăsate sau riduri fine, încearcă să eviți fardurile sclipitoare, care vor accentua ridurile.

Foto: 123rf

Citește și – Fondul de ten. Cum alegi culoarea? Cum îl aplici corect?

Citește și – Ce machiaje se poartă în primăvara 2017