Citește și: 10 alimente care combat inflamațiile din corp

Dușurile fierbinți pot părea energizante dar în realitate e mai bun un duș cu apă călduță, cu o temperatură de circa 43 de grade. Și asta deoarece apa prea caldă, de peste 50 de grade nu doar reduce  umiditatea pielii, privând-o de lubrifianții naturali, dar este și agresată, putând chiar suferi arsuri superficiale pe care noi le percepem ca pe niște simple pete roșiatice. Apa mai caldă de 50 de grade poate duce la apariția unor iritații și a pruritului.

Spălarea părului trebuie să se facă imediat de cum intri la duș, nu ca o ultimă acțiune. Unele reziduuri de șampon și de balsam pot rămâne pe pe față și pe corp chiar și după ce îți clătești părul. De aceea spălarea podoabei capilare ar trebui făcută de la început. După ce această operațiune s-a închieat, abia atunci aplică gelul de duș sau săpunul pentru a te spăla pe întreg corpul.

Usucă-ți delicat corpul după ce ieși de la duș

Conform sfaturilor dermatologilor, după ce ieși de la duș se recomandă uscarea delicată a corpului, cu un prosop moale, prin gesturi de tamponare. O uscare agresivă duce la dermatite și la prurit.

Crema hidratantă trebuie să nu lipsească din înghrijirea corporală a unei femei. Aplicarea acestreia trebuie să se facă după circa 5-10 minute de când ieși de la duș. când pielea nu e uscată complet. Crema va ajuta la păstrarea hidratării profunde.

Ventilația din baie, din timpul dușului e  foarte importantă. Fungii se dezvoltă în medii umede și baia e un mediu propice. Așaadar, lasă o fereastră deschjisă sau utilizează venitlatorul din baie.

Citește și: