Există și factori interni care duc, în cele din urmă, la exfolierea unghiilor, însă de cele mai multe ori, de vină suntem chiar noi. Și asta pentru că, din dorința noastră de a avea mereu o manichiură impecabilă – mâinile sunt totuși una dintre cărțile noastre de vizită – exagerăm cu îngrijirea acestora. Mai bine zis, le îngrijim des, însă nu și corect.

Specialista în îngrijirea unghiilor, Adina Cepoi, arată care sunt câteva dintre cele mai frecvente greșeli.

Când tai unghiile?

În unele salone, scurtarea unghiilor se produce chiar la început, înainte de înmuierea acestora. Ceea ce este greșit, spune specialista. Recomandat este ca scurtarea – cu pila – sau tăierea unghiilor să se facă mereu după înmuierea unghiilor, pentru că abia atunci straturile de cheratină au fost extinse și astfel unghia nu este agresată.

Exfolierea unghiilor, cauzată de pilirea greșită a unghiilor

Cine ar fi crezut că pilirea unghiilor poate fi greșită? Doar este un gest atât de firesc. Și totuși, iată explicația: pentru a evita exfolierea, trebuie să ții cont de faptul că unghia este o lamă cornoasă formată din mai multe straturi de cheratină. Astfel, atunci când pilim unghia în ambele direcții, prin mișcări înainte-înapoi, straturile respective sunt scurtate diferit, și astfel apare și exfolierea. Pilirea unghiei într-o singură direcție, prin mișcări ușoare, previne apariția acestui fenomen. Alege o pilă textilă sau din sticlă, datorită aderenței mai ușoare pe unghie și evită-le pe cât posibil pe cele metalice, dacă observi că granulația acestora nu este atât de fină.

Ce acetonă folosești?

Acetona sau dizolvantul de lac de unghii sunt de nelipsit la capitolul îngrijirea unghiilor. Astăzi avem la dispoziție numeroase formule de dizolvant, însă există și clasicele acetone, la prețuri foarte mici, care însă sunt agresive cu unghiile, uscându- le peste măsură și atacând și cuticula unghiei.

Respectând aceste trei reguli banale, vei observa în scurt timp că manichiura ta va arăta impecabil, iar unghiile nu vor mai avea de suferit.

 

Copyright: marigo / 123RF Stock Photo