Exfolierea unghiilor este o problemă des întâlnită, cu care fiecare dintre noi s-a confruntat la un anumit moment. Există numeroase cauze care duc la apariția acestei probleme, fie de natură internă, fie din cauza unor factori externi. Adina Cepoi, trainer Jessica Romania, explică ce trebuie să schimbi în obiceiurile tale de îngrijire a unghiilor, astfel încât să nu te mai confrunți cu această problemă.

Cum pilesc ca să evit exfolierea unghiilor?

Pentru a evita exfolierea unghilor, este important să ținem cont de faptul că unghia este o lamă cornoasă formată din mai multe straturi de keratină suprapuse. Din acest motiv, aceasta trebuie pilită într-un singur sens, cu mișcări ușoare, ca și cum ai cânta la vioară. Mișcările înainte-înapoi trebuie evitate.

Înainte de tăiere

Înmoaie unghiile înainte de a le tăia. Explicația este legată tot de suprapunerea straturilor de keratină. Tăierea sau scurtarea unghiei se face întotdeauna după înmuierea acesteia, când straturile de keratină au fost extinse.

Ce acetonă să aleg?

Una blândă. Exfolierea unghiei poate fi cauzată și de folosirea unei acetone dure, care usucă foarte tare unghia. Recomand întotdeauna o acetonă de tip balsam, care protejează unghia și cuticula împotriva uscării excesive.

Copyright: subbotina / 123RF Stock Photo