De obicei, vorbim despre exfoliere mai ales în perioada lunilor călduroase, când picioarele sunt expuse mai mult ca oricând, prin urmare ar trebui să arate impecabil. Asta nu înseamnă că exfolierea pielii de pe întreaga suprafață a corpului nu ar trebui să se mai întâmple, odată cu lunile reci.

De ce exfolierea picioarelor?

Principalul argument în favoarea acestei proceduri este faptul că împiedică creșterea firelor de păr sub piele. Acestea sunt nu doar inestetice, dar și neigienice. În al doilea rând, exfolierea ajută la stimularea circulației sanguine și, nu în cele din urmă, contribuie la îndepărtarea stratului de celule moarte de la suprafața pielii care poate bloca porii, împiedicând astfel procesul natural de regenerare celulară.

Când, unde, cum?

După atâtea argumente în favoarea exfolierii, este bine să știi că aceasta nu trebuie realizată totuși în fiecare zi. O dată pe săptămână, după duș, este suficient să exfoliezi pielea. De asemenea, exfolierea este utilă și înainte de epilare, indiferent de varianta de epilare pe care o alegi. La finalul dușului, când pielea este moale, aplică din nou gel duș, și masează cu ajutorul unei mănuși exfoliante. O altă variantă este folosirea unui produs special de exfoliere, care conține particule fine, abrazive, iar cea de-a treia este pregătirea propriei soluții exfoliante, cu ingrediente naturale clasice, precum zațul de cafea sau făina de mălai.

Ce să nu faci când exfoliezi pielea?

Să nu insiști cu mișcări repetitive – pentru că pielea se înrosește și se irită ușor. Doar zonele unde pielea este mai dură, așa cum sunt genunchii, au nevoie de o atenție specială. În rest, câteva mișcări de masaj sunt suficiente. Și, de reținut, o dată pe săptămână acest procedeu este ideal.

Copyright: slantedframe / 123RF Stock Photo