Este firesc ca dimineața, la periere, să strângem câteva fire de păr căzute – se spune că în fiecare zi pierdem între 50 și 100 de fire (însă cine stă să le numere?). De asemenea, există anumite perioade (cum este toamna) când părul cade mai des, așa că nici atunci nu ar trebui să te îngrijorezi. Când însă, la trezire, găsești perna acoperită de fire de păr sau la duș părul cade parcă fără oprire, în smocuri, este momentul să-ți pui câteva semne de întrebare.

– treci printr-o perioadă dificilă sau aglomerată, marcată de cuvântul, atât de actual, stres?

– tocmai ai născut, ai trecut printr-o intervenție chirugicală dificilă, urmezi un tratament medicamentos?

– în familie există cazuri de alopecie? Aceasta se transmite, de obicei, prin gene. În acest caz, este important să vorbești cu medicul dermatolog pentru a-ți recomanda tratamentul adecvat.

– este posibil să te confrunți cu hipotiroidia? Aceasta se manifestă printr-o multitudine de simptome: luarea în greutate, oboseala, depresia, fragilizarea părului, a unghiilor și a pielii, care devin mai casante și se rup mai ușor.

Un scalp bolnav și inflamat face, de asemenea, dificilă creșterea părului, însă și obiceiurile noastre de coafare de zi cu zi pot determina căderea în exces a părului. Indiferent de motivul pentru care părul cade în cantități mari, este important să respecți câțiva pași de îngrijire:

– o dată pe săptămână, lasă-l să se usuce în mod natural.

– aplică, săptămânal, o mască din ulei de ricin și miere de albine și las-o să acționeze 30-40 de minute, apoi clătește.

– dacă ești obișnuită să folosești uscătorul de păr, setează-l la o temperatură mai mică.

– folosește produse de îngrijire delicate, special creat pentru sănătatea scalpului.

– la duș, acordă două-trei minute unui masaj al scalpului, foarte ușor de realizat, cu ajutorul buricelor degetelor, presând cu grijă.

Sursa foto:123rf.com