O culoare nouă a părului sau o tunsoare care să-ți pună în valoare trăsăturile îți pot da o stare de bine care îşi va pune amprenta pe toate planurile.

Regula nr. 1

Dacă anul ăsta ți-ai propus să te vopsești pentru prima oară, include în discuția pe care o vei avea cu hairstylistul câteva detalii importante: intervalul de timp la care ești dispusă să te prezinți la vopsit (pentru a alege cât de închisă, deschisă sau pretențioasă să fie culoarea aleasă), nuanța spre care aspiri, iar dacă ai și imagini cu rezultate care nu-ți sunt pe plac, arată-le. Sunt foarte utile!

Regula nr. 2

Dacă, în schimb, diferența dintre nuanța pe care o ai acum și ceea ce ai vrea să ai este de două tonuri, atunci poți să te vopsești, fără griji, acasă, cu o vopsea pe care o găsești în comerț.
Riscurile de a rezulta un dezastru sunt minime, iar partea bună este că vei evita o cheltuială suplimentară. În plus, părul tău va avea parte de o culoare proaspătă, cu mai mult luciu.

Regula nr. 3

Când vrei să faci o schimbare radicală de look, apelează la sfatul avizat al unui hairstylist. Chiar dacă abilitățile tale la capitolul vopsitul părului sunt incontestabile, când este vorba despre o nouă imagine pe care vrei să o creezi, consultă-te întâi cu un specialist. Poate că îți dorești o anumită culoare, diferită de tot ce ai purtat până acum, însă ești pregătită să-ți asumi și urmările eșecului?

Regula nr. 4

Îndrăznește! La capitolul tunsori, nu te mai ascunde în spatele aceleiași coafuri pe care o ai de ani buni. Vino cu o schimbare: poate fi vorba despre o nouă lungime a părului, poate că un breton ți-ar oferi un aer mai tineresc sau, dimpotrivă, lasă-ți părul să crească, pentru a-l putea coafa în diferite feluri. Testează tunsorile asimetrice, dacă lungimea o permite.

Regula nr. 5

Împrietenește-te cu accesoriile de păr! Bentițele, agrafele de păr elegante, coronițele metalice, ai la dispoziție o întreagă gamă de accesorii care să te ajute să-ți pui imaginația în aplicare. În același timp, pot fi o soluție salvatoare atunci când părul nu stă așa cum ți-ai dori, iar primul impuls este să-l prinzi într-o banală coadă, la spate. Alege-le pe cele care să se potrivească personalității tale și nu vei da greș!

Sursa foto:123rf.com