Pielea reacționează imediat atunci când este „deranjată“: dacă apa este prea fierbinte, se înroșește, când bate vântul, apare pielea de găină, ca mecanism de apărare, iar când este proaspăt epilată, în contact cu soarele, se irită.

– Tocmai de aceea, atunci când te pregătești de concediu, cel mai bine este să te epilezi cu o zi, două înainte, astfel încât pielea să revină la normal după procesul de epilare.

– O altă regulă importantă este exfolierea înainte de epilare, astfel încât firele de sub piele, precum și celulele moarte de la suprafața acesteia să dispară, și astfel pielea să fie mult mai fină. Cu mișcări blânde, insistă asupra zonei coatelor și a genunchilor, unde pielea este mai groasă.

– Atunci când te epilezi acasă cu ceară, verifică mereu temperatura, astfel încât să nu provoci arsuri inutile. De asemenea, încearcă să fii constantă în ceea ce privește modalitatea de epilare.

– După epilare, aplică un ulei calmant, care răcorește pielea. Important este să nu te exfoliezi imediat după epilare. De altfel, exfolierea pielii este recomandată o dată pe săptămână.

Sursa foto: 123rf.com