Știu, zahărul este cel unul dintre cei trei mari ”nu!” când vine vorba despre alimentație, alături de sare și făină. Însă are câteva întrebuințări de neignorat când vine vorba despre îngrijirea corporală. Iată care sunt cele mai importante.

Zahărul și gomajul

Atunci când pregătești chiar tu un exfoliant, unul dintre ingrediente-cheie este zahărul. Asta deoarece textura sa granulată, aplicată pe piele, ajută la o mai bună îndepărtare a celulelor moarte de la suprafața acesteia. Depinde ce tip de zahăr folosim? Se pare că da. Spre exemplu, zahărul brun are bogat în minerale, având efecte antioxidante și antimicrobiene, care își fac simțite efectele atunci când este combinat cu uleiul de măsline.

Epilarea cu zahăr

Nu este atât de promovată precum alte tipuri de epilare, însă și epilarea cu zahăr are parte de atuurile sale incontestabile: pasta de zahăr se aplică la temperatura corpului, putând fi folosită și pe porțiunile sensibile. Se curăță ușor, cu apă, și nu irită pielea. Există mai multe rețete de pregătire a pastei de zahăr acasă, însă dacă ești la prima încercare în acest sens, îți recomand să apelezi la serviciile unui salon profesionist.

Zahărul pentru fixarea părului

Există în prezent produsele profesionale de styling pe bază de zahăr, care oferă volum și fixare părului, făcând să arate foarte bine. Însă poți pregăti o soluție naturală, foarte practică, accesibilă și eficientă. Încălzește o jumătate de ceașcă de apăa, adaugă o linguriță de zahăr, apoi, când soluția se răcește, pune-o într-un recipient cu pulverizator. Pulverizează pe păr cu încredere, nu vei simți în nici un fel textura zahărului în păr, ci te vei bucura de beneficiile unei soluții naturale, care nu atacă firele de păr. Încearcă acest truc de frumusețe și nu vei regreta.