Epilarea cu benzi de ceară rece: reguli pentru a obține o piele catifelată

Lasă firele să crească suficient!

Epilarea cu benzi de ceară rece îți poate oferi rezultate de durată, de până la 3 săptămâni. Însă, pentru maximum de eficiență, este indicat să aștepți până ce firele de păr au crescut suficient, mai exact cel puțin jumătate de centimetru.

Pregătește-ți pielea pentru epilat

  • Primul pas în vederea pregătirii pielii pentru epilat este exfolierea, care te va proteja de creșterea firelor de păr în piele. Folosește un gel abraziv sau un scrub pentru o curățare în profunzime a acesteia.
  • Pentru a preveni infecțiile sau agravarea unei leziuni, este indicat să aplici pe piele o soluție antiseptică înainte să începi epilarea.
  • Epilarea cu benzi de ceară rece necesită o piele perfect uscată și curățată, fără urme de apă, creme sau uleiuri.

Aplică benzile cu ceară

Benzile se freacă în palme câteva secunde până se încălzesc, apoi se lipesc pe pielea curațată și uscată și se îndepărtează în sensul invers al creșterii părului. Ceara rămasă pe piele se poate curăța ușor cu ulei sau cu șervețelele pe care majoritatea cutiilor de benzi le conțin, acestea având și rol de hidratare și calmare a pielii. Pentru a evita eventuale neplăceri, alege să achiziționezi o ceară de calitate, care conține ingrediente sigure.

Nu uita, indiferent de metoda de îndepărtare a părului nedorit pe care o utilizezi, evită să agresezi pielea, să o apeși sau să tragi de ea!

Îngrijește pielea corespunzător după epilare

Pentru calmarea pielii după epilat, clătește-o puțin cu apă rece sau maseaz-o folosind cuburi de gheață, după care aplică un produs antiinflamator, precum uleiul de măsline amestecat cu gel de aloe vera sau ulei din arbore de ceai, care are proprietăţi antiseptice. Dupa această etapă, poți folosi o cremă hidratantă pentru a reda aspectul sănătos și strălucirea pielii.

După epilare nu face dușuri sau băi fierbinți și încearcă să nu te expui la soare câteva ore. De asemenea, în următoarele 24 de ore este recomandat să eviți produsele exfoliante, pentru a nu agrava situația, dar și apa de mare, deoarece are un efect iritant.

Aplică sfaturile de mai sus și vei obține o piele curată și catifelată, chiar la tine acasă!