• Scrub-ul, regula de aur

Exfolierea nu doar îndepărtează celulele moarte, ci și împiedică firele de păr să crească pe sub piele. Condiția esențială este să fie făcută regulat, de două ori pe săptămnână, nu doar înainte de epilare, căci atunci nu prea are efect. În câteva minute, îți poți prepara un scrub natural chiar acasă din: 1-2 linguri de mălai, o lingură de zahăr și două de ulei de floarea soarelui sau de măsline. Amestecă bine și aplică pe pielea umedă prin masaj circular. Mălaiul și zahărul au un bun efect exfoliant, în timp ce uleiul hidratează și catifelează instantaneu pielea.

  • Ai nevoie de produse speciale

Folosește un gel-spumă special pentru epilat, căci asigură o epilare mult mai ușoară: înmoaie foarte bine firele de păr, care vor putea fi tăiate chiar de la bază, previne iritațiile și are ingrediente hidratante care îngrijesc pielea. Evită folosirea săpunului la epilarea cu lama, pentru că usucă mult pielea.

  • Aparatul de ras face diferența

Evident, rezultatele diferă în funcție de calitatea aparatului de ras. Dacă preferi această metodă de epilat, investește într-un aparat bun: să aibă mai multe lame, pentru mai multă precizie, să fie sigur și ușor de folosit. După câteva folosiri, schimbă lamele, pentru a evita infecțiile.

  • Îngrijește corect zona

Clătește bine pielea, dar nu cu apă firbinte, ci călduță. La final, e bine să folosești chiar un jet de apă rece. Tamponează ușor cu prosopul fără să freci, ca să nu iriți zona. Aplică o loțiune specială după epilare, cu bune proprietăți calmante, dar și hidratante și evită exfolierea în ziua următoare. Ca să eviți înroșirea pielii, imediat după epilare, plimbă pe picioare un  cub de gheață. Va închide porii și va calma zona. De mare ajutor îți este și o cremă organică de gălbenele, produsul ideal pentru pielea iritată.

  • Hidratare zi de zi

Îngrijirea pielii printr-o hidratare corectă elimină multe dintre problemele ce apar la epilat. După fiecare duș, aplică un lapte de corp cu absorbție rapidă sau un ulei natural. De asemenea, la baie evită apa fierbinte și nu freca pielea cu prosopul.

Sursa foto: Flickr.com