În prezent, curentul „androgin” – cu croieli geometrice, o paletă puţin diversificată de culori și piese unisex – se regăseşte în moda străzii, pe podiumurile de prezentare ale caselor de modă sau în paginile celebrelor reviste de modă. 

Nu este nevoie să fii adepta unor astfel de tendinţe ca să poţi împrumuta câteva elemente masculine. Fără să renunţi la siluetele feminine, la imprimeuri şi culori, poţi introduce în garderoba ta câteva elemente considerate în mod tradiţional masculine, pentru un plus de şic, dar şi pentru o notă personală. Iată câteva idei în acest sens. 

Butonii

Butonii sunt un accesoriu clasic masculin, care denotă eleganţă şi stil, dar asta nu înseamnă că nu pot fi purtaţi cu succes şi cu rafinament de o doamnă. Butonii se poartă exclusiv la cămăşile cu manşetă franţuzească, aşa că investeşte într-o astfel de piesă vestimentară. Pentru o ţinută de birou care se poate transforma foarte uşor într-o ţinută de cocktail, alege o fustă conică dintr-un material preţios şi o cămaşă din poplin cu butoni. Poate ţi se pare o ţinută simplă, dar eleganţa sa vorbeşte de la sine. Alege o pereche de butoni spectaculoşi şi nu mai adăuga alte bijuterii masive la mâini, pentru a-i pune în evidenţă. Cu siguranţă nu vei regreta!

Ceasul

Ceasul masculin a devenit de mulţi ani unul dintre accesoriile preferate de către femei. Arată  foarte cool, atât timp cât îl poţi într-un context potrivit. Evită să îl poţi cu rochii de seară sau la ţinute foarte feminine de inspiraţie romantică şi păstrează-l mai mult pentru ţinutele office. Pentru a-i tempera caracterul masculin, poţi purta pe aceeaşi mână una sau mai multe brăţări.

Parfumul

Parfumurile masculine sunt foarte sexy, inclusiv atunci când le foloseşte şi o femeie. De altfel, multe femei care preferă aromele fresh, dar puternice, aleg parfumuri de barbaţi. Dacă te numeri printre ele, trebuie să ai în vedere faptul că un parfum completează mereu o ţinută şi trebuie să dezvăluie câte ceva din personalitatea ta. Dacă o ţinută casual de zi poate fi armonios îmbinată cu un parfum masculin cu note lemnoase şi citrice, cele sofisticate, de seară, se potrivesc mai bine cu arome senzuale de paciuli şi vetiver. De asemenea, un parfum masculin poate constitui un contrapunct senzual şi interesant cu o ţinută delicată, foarte feminină, atâta vreme cât personalitatea ta poate susţine un astfel de joc.

Cămaşa 

De când Meghan Markle a apărut la prima ei întâlnire cu Prinţul Harry îmbrăcată cu ceea ce se numeşte „husband shirt”, cămaşa masculină sau de inspiraţie masculină a devenit şi mai populară decât înainte. Această cămaşă, pe care o poţi împrumuta din garderoba soţului sau a iubitului, este foarte versatilă. O poţi purta la birou, cu o pereche de pantaloni conici, în oraş, cu jeanșii preferaţi, sau ca atare peste costum de baie, la plajă sau la piscină. Fiind vorba despre un model care pe tine va părea mai curând supradimensionat, trebuie să ai grijă la felul în care te joci cu volumele, astfel încât silueta ta să fie pusă în valoare şi nu camuflată cu totul.

Moda masculină îţi poate da idei uimitoare pentru a reinterpreta unele dintre ținutele tale preferate. Paradoxul şi deliciul situaţiei constă în faptul că mici detalii eminamente masculine, precum cele prezentate mai sus, te vor face să te simţi şi mai feminină.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu elefant.ro