Să știi mereu ce haine ai în dulap, ce-ți lipsește, ce culori predomină, ce nu te caracterizează, să poți face nenumărate combinații și să fie toate aranjate într-o ordine desăvârșită, înseamnă să știi să-ți organizezi eficient și cu stil propria garderobă.

Cele 10 reguli pentru un dulap perfect

1. Scoate toate hainele afară din dulap, golește inclusiv sertarele cu genți, bentițe și eșarfe.
2. Uită-te cu atenție la fiecare haină, verifică-i calitatea, iar la final notează într-o agendă care este culoarea care face legea în dulapul tău. Dacă este negru vei primi o bilă la fel de neagră de la stiliști. Pentru că negru predominant în alegerile vestimentare nu înseamnă eleganță ci lene și lipsă de viziune. Teama de încerca ceva nou. Frica de a ieși în evidență.
3. Pune deoparte hainele pe care nu le-ai mai purtat de cel puțin trei ani și care nu arată chiar impecabil. Nu uita, ținutele tale trebuie să fie impecabile. Mai bine mai puține, dar de calitate, decât o puzderie dar de o calitate îndoielnică.
4. Păstrează doar piesele care-ți plac și în care arăți fantastic. Fă o regulă din mersul la shopping: nu vei mai cumpăra decât haine care te pun în valoare și în care arăți extraordinar.
5. Așază pe rafturi piesele de sezon, după un criteriu anume: ori toate bluzele într-un loc, ori ținute gata gândite așezate în ordinea în care le îmbrăcăm.
6. Hainele de seară și cele mai elegante au zona lor specifică, ele nu se pun lângă fusta de jeans. Ideal ar fi să existe suficient spațiu dedicat jeanșilor, și aici vor intra absolut toate piesele din denim.
7. În interiorul dulapului poți pune cutii speciale în care să pui la un loc lenjeria intimă sau dresurile, eșarfele, curelele.
8. În zona destinată umerașelor nu pune două, trei cămăși pe același umeraș gândindu-te că faci economie de spațiu. Le găsești greu și deranjezi totul în zonă până scoți cămașa numărul doi din cele trei.
9. Dacă vezi că nu ai suficient loc, poți jongla cu spațiul dedicat umerașelor. Fie le împachetezi și le înserezi în dulap și dacă n-au loc în dulap, le așezi pe umerașe.
10. Încearcă să le organizezi pe culori dacă ești într-o zi în care debordezi de creativitate. Vei găsi mai ușor ce cauți și vei fi mai inspirată când îți vei alcătui ținutele de zi cu zi.