Citește și: 7 schimbări pe care ar trebui să le faci înainte de a rămâne însărcinată

1. Sexul nu mai e resimțit drept obligație

Când sexul pare forțat, pentru că devine rutină, a intra în atmosfera potrivită pentru amor poate fi cu adevărat dificil. Dacă dormi separat o perioadă, se elimină riscul de a simți obligația de a face sex și de a fi nevoită să-ți respingi partenerul.

2. Te simți mai sexy

Printre nenumăratele beneficii garantate de un somn bun se numără și faptul că organismul are nevoie să lucreze mai puțin pentru a rămâne în formă. Studiile au evidențiat că persoanele care nu dorm suficient se îngrașă și-și pierd senzualitatea. Așadar, un somn bun te ajută să te simți sexy.

3.Prețuiești mai mult apropierea

Zicala conform căreia ”nu știi ce pierzi până nu ai pierdut” se aplică foarte mult atunci când cuplul doarme în paturi separate. Separarea în paturi separate privilegiază apropierea fizică și intimitatea. Dorința de a avea aproape partenerul se acutizează și aceasta ajută la prețuirea maximă a relației. Apropierea fizică devine o prioritate.

4. Se reduce numărul certurilor

Somnul de unul singur e mult mai odihnitor, te trezești mult mai proaspătă și mai binedispusă de dimineață. Acest lucrur e fundamental pentru a diminua proasta dispoziție sau irascibilitatea. Astfel, riscul de a fi implicată într-o ceartă cu partenerul scade semnificativ.

5. Ai timp doar pentru tine

Să dormi noapte de noapte, ani la rând, în același pat cu iubitul sau soțul, poate duce la o rutină care uzează relația. Fiecare dintre noi are nevoie de timp doar pentru el, să se răsfețe în ce fel dorește, fără să-i pese că l-ar pute deranja pe cel de lângă. E un respiro pentru cuplu.

6. Îmbunătățește comunicarea în cuplu

Fiecare dintre noi face lucruri stranii în somn, fie că e vorba de sforăit, vorbit, agitație etc și aceste lucruri pot uza dramatic relația. Astfel de gesturi inconștiente pot deranja foarte mult și cresc sentimentul de respingere în cuplu. Separarea periodică de pat e ca un medicament care permite eliminarea posibilității certurilor bazate pe reproșuri. Discutați pe tema ”pățaniilor” de peste noapte și luați, așadar, o pauză de…pat.

7. Te trezești mai fericită

Înainte de a merge la culcare în paturi diferite, experții recomandă săruturi lungi și mângâieri. Separarea e mai dificilă apoi dar trebuie analizat rezultatul final. Conform specialiștilor, după astfel de gesturi și o noapte petrecută ”în singurătate”, dimineața vine cu o stare de fericire nemăsurată. Câteva zile de separare pe an fac minuni cu psihicul.

Citește și: