Exfolierea este un pas esențial în rutina noastră de îngrijire. Ajută la curățarea pielii, la eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii și la îndepărtarea punctelor negre. Însă aceasta nu se realizează oricum. Dincolo de faptul că este un procedeu pe care să-l pui în aplicare o dată pe săptămână, un rol foarte important îl joacă produsele pe care le folosești.
Dacă nu ești obișnuită să pregătești în casă propriile soluții exfoliante potrivite pielii tale, testează cu grijă astfel de produse și învață să descifrezi lista de ingrediente. Iată două dintre acestea.

AHA – este prescurtarea pentru alfa-hidroxi acizi (acid glicolic, lactic), substanțe care și-au
dovedit eficiența în curățarea tenului normal și uscat, exfoliind la suprafața pielii. Studiile arată că AHA îmbunătățește producția de colagen, oferind o rezistență suplimentară pielii. Caută produsele care să aibă concentrații de AHA între 5 și 8 %, la un pH de 3,5, pentru a evita apariția iritațiilor. Concentrațiile mai mari sunt folosite doar de profesioniști.

BHA – Produsele care au în compozița lor acizii beta hydroxyl (acidul salicilic) sunt recomandate a fi folosite de către persoanele cu tenul predispus la acnee, principalul argument fiind acela că sunt acizi solubili în lipide. Asta înseamnă că pătrunde în sebum având efecte antiinflamatorii și antibacteriene. Asta nu înseamnă însă că orice produs care are aceste ingrediente în compoziție vor fi eficiente. Dozarea cantității de acizi, în combinație cu pH-ul produsului, este cea care va stabili calitatea produsului.

Sursa foto:123rf.com