În încercările de a alege o cremă care să șteargă ridurile și să redea strălucire pielii tale, cu siguranță ai dat și peste termeni precum colagen, sinteză, stimularea producției de colagen.
Colagenul este una dintre cele mai cunoscute proteine din țesutul conjunctiv. Până în jurul vârstei de 25 de ani, acesta este produs de organism, apoi începe ușor-ușor să scadă. Mai puțin colagen duce la o fragilizare a țesului conjunctiv care duce la pierderea fermității pielii. Și-atunci, ceea ce putem noi să facem, pentru a amâna cât mai mult semnele îmbătrânirii, este să stimulăm producția acestuia.

Cum? Pe de o parte, prin folosirea unor produse cosmetice care conțin vitamina C (cea mai eficientă vitamină care ajută la sinteza  stimularea producției de colagen) sau coenzima Q10, pe de altă parte, prin ridicarea consumului de carne roșie.
Există și produse cosmetice cu colagen, însă nu te baza pe acestea, întrucât colagenul are o formulă complexă ce nu poate fi atât de ușor de substituit la suprafața pielii.

Sursa foto:123rf.com