Cui nu i s-a întâmplat ca, măcar o dată pe săptămână, dimineaţa, să iasă val-vârtej pe uşă, fără a mai apuca să aplice măcar un strat de cremă fotoprotectoare? Îngrijirea corectă a tenului presupune parcurgerea mai multor paşi care cu siguranţă nu s-ar încadra în doar cinci minute.
Şi aici intervin cremele de tipul BB, CC şi DD, cunoscute şi sub denumirea de „multitasking”, adică ele sunt capabile să aducă, în acelaşi timp, mai multe beneficii tenului tău.

BB Cream

Iniţial, această cremă a fost folosită în scop strict medical, pe un ten supus peelingurilor chimice sau intervenţiilor chirurgicale. De altfel, BB înseamnă blemish balm, adică un produs menit să corecteze imperfecţiunile tenului. La ani buni distanţă de acest moment, companiile asiatice şi apoi şi cele occidentale de cosmetice au văzut potenţialul unui astfel de produs cu multiple întrebuinţări. De la caz la caz, aceste creme BB pot să funcţioneze ca o cremă hidratantă, anticearcăn, fond de ten sau corector, toate printr-o simplă aplicare. În loc de o jumătate de oră petrecută în faţa oglinzii, întreg ritualul are loc în mai puţin de cinci minute, iar pielea arată la final impecabil.

CC Cream

Prescurtarea provine de la „colour and correct”, aşadar uniformizează culoarea pielii şi corectează imperfecţiune, de regulă, cele legate de îmbătrânire. Dacă BB Cream se apropie mai mult de o cremă hidratantă, în cazul cremei CC aceasta joacă mai mult rolul unui fond de ten, la care se adaugă, ca şi în cazul cremei BB, beneficiile de îngrijire: hidratare, protecţie UV, matifiant, tratament împotriva cuperozei etc.

 DD Cream

Nu are, deocamdată, popularitatea celorlalte două, însă pare să fie pe drumul cel bun. DD Cream, daily defence, are ingredient mult mai concentrate, mizând, în primul rând, pe asigurarea protecţiei împotriva razelor solare. La acestea se adaugă uniformizarea tenului, hidratarea, estomparea ridurilor şi a porilor, pe scurt, toate celelalte beneficii aduse de cremele anterioare.

 Atenţie însă! Nu orice promisiune se transformă în realitate, de aceea, atunci când alegi un astfel de produs care te ajută să economiseşti timp, asigură-te că este de calitate. Există o mulţime de creme etichetate drept BB, CC şi DD şi care, în realitate, nu sunt decât creme obişnuite, cu un strop de culoare.

Copyright: jackf / 123RF Stock Photo