Exfolierea înseamnă îndepărtarea celulelor moarte de pe piele. De ce este important acest procedeu? Pentru că pielea moartă nu face decât să blocheze oxigenerarea celulelor. Iar când lipsește oxigerarea, pielea este încărcată, ternă, fără strălucire. După exfoliere, pielea arată și se simte mult mai bine pentru că poate absorbi mult mai ușor ingredientele din produsele de îngrijire de zi cu zi.
Exfolierea mecanică
presupune folosirea unor creme și geluri care conțin particule fine de ingrediente precum zațul de cafea, zahărul în combinație cu mierea, semințele de fructe mărunțite, care, aplicate ușor, prin mișcări de rotație repetate, curăță pielea. Există persoane care cred că mișcările ferme sunt mai eficiente, însă acestea nu vor face decât să irite pielea.
Și dacă tot vorbim despre iritații, e bine de știut că exfolierea se realizează în funcție de nevoile fiecărui tip de ten.
Exfolierea chimică
se realizează în cabinetele specializate unde se folosesc produse pe bază de acizi slabi, precum alfa-hidroxi (AHA), beta-hidroxi (BHA) sau acid lactic. Și în acest caz pe piele pot apărea iritații, dacă nu se ia în considerare tipul de piele: tenul uscat face față cu brio exfolierilor, pe tenul gras pot apărea iritații dacă exfolierile sunt repetate, îar în cazul tenului sensibil vorbim despre o exfoliere cu ingrediente blânde.
Se recomandă exfolierea o dată pe săptămână.
Sursa foto:123rf.com