O alergie la unele alimente, oboseala, o afecţiune renală sau hepatică, toate acestea pot determina apariţia cearcănelor. Dacă acestea persistă mai mult timp, este foarte important să apelezi la un medic care să identifice cauza apariţiei acestor semne neplăcute.

Tratemente naturale

– Cartofii raşi se pun pe o pânză care se aplică apoi pe ochii închişi, de mai multe ori pe zi.
– Brânza de vaci proaspătă se aplică sub formă de cataplasme pe ochii închişi. Acest aliment ajuta la dispariţia rapidă a cearcănelor. După 30 de minute, clăteşte faţa, curăţ-o cu apă caldă, iar la final cu apă rece.
– Ceaiul de tei pregătit din 4 linguriţe de floare la 250 de ml de apă clocotită. Acoperă timp de 15 minute, apoi strecoară. Pune compresele pe ochi timp de 15 minute.
– Muşeţelul este, de asemenea, foarte util. Se pun două linguriţe de plantă în 250 ml de apă clocotită şi se repetă procedeul ca în cazul ceaiului de tei.
– Ghimbirul este salvator pentru persoanele care îl preferă. Pune o linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită, apoi strecoară-l. Se pot bea până la trei căni de ceai pe zi.

* Sugestiile de plante au fost preluate din cartea “Tratamente naturiste în cosmetică”, de Eugen Giurgiu, apărută la Ed. Meteor Press.

Sursa foto:Thinkstock