Toți specialiștii în îngrijirea pielii sunt unanimi când vine vorba despre demachierea tenului, obligatorie în fiecare zi, dimineața și seara. Pare simplu, însă de cele mai multe ori, nu curățăm tenul ca la carte. Iată unde apar cele mai frecvente greșeli atunci când vine vorba despre demachierea corectă.

”Nu m-am machiat, de ce să mă demachiez?”

Îți sună cunoscut? Aceasta este una dintre cele mai nepotrivite întrebări, întrucât demachierea presupune curățarea tenului nu doar de produsele de machiaj aplicate, ci și de praful și impuritățile acumulate de ten peste zi. Așadar, indiferent că te-ai machiat sau nu, demachierea tenului dimineața și seara este foarte importantă pentru sănătatea tenului. În plus, dimineața, dacă alegi să te machiezi, produsele de make-up  se vor așeza mult mai bine pe ten, iar seara crema de noapte va pătrunde mai repede și va fi incomparabil mai eficientă pe un ten curat.

”Demachierea corectă înseamnă să mă spăl cu apă și săpun”

Se recomandă ca demachierea să se realizeze cu substanțe blânde cu tenul, care să nu-l usuce. Bineînțeles că în momentul în care folosești săpunuri cu un pH mai mare decât cel al pielii, aceasta va reacționa imediat, strângându-se sau înroșindu-se.

”Nu mă demachiez mai mult de 30 de secunde”

Demachierea nu este o cursă de viteză. Atunci când mișcările sunt potrivite, vei simți că și pielea este curățată temeinic. Aplică loțiunea demachiantă pe două dischete demachiante, apasă ușor dischetele peste ochi, lasă să acționeze timp de câteva secunde, apoi șterge ușor ochii spre exterior. Repetă această mișcare – nu este una de rotație, nu trebuie să freci agresiv ochii, ci să aplici discheta, să o lași pentru câteva secunde, apoi să ștergi spre exterior. După ce ai curățat ochii, poți trece la curățarea tenului, unde poți folosi mișcări circulare.

Copyright: kiuikson / 123RF Stock Photo

Citește și despre cele mai bune demachiante pe care le faci singură acasă- https://www.libertateapentrufemei.ro/frumusete-moda/3-retete-de-lapte-demachiant-64890