Când vine vorba despre subiectul demachierii, medicii dermatologici și specialiștii în cosmetică cad de acord: demachierea este unul dintre pașii esențiali în îngrijirea corectă a pielii. Nu ar trebui să treacă nici o zi fără a-ți demachia tenul, atât dimineața, cât mai ales seara. Și asta pentru că pielea are nevoie de câteva momente de respiro, departe de praful de afară sau de produsele cosmetice menite să ne ofere o versiune mai bună a noastră, dar care, în același timp, încarcă foarte mult pielea. Așadar, din multitudinea de produse demachiante, ce ar trebui să alegi?

Laptele demachiant

Este potrivit mai ales pentru tenul normal, însă formulele actuale de lapte demachiant au în vedere și tenul mai sensibil. Cel mai bine este să aplici crema pe întreaga suprafață a feței, masând ușor, apoi să ștergi cu dischete demachiante, până când acestea rămân curate. În zona ochilor, trebuie să insistăm mai mult, însă această insistență înseamnă că vei aplica lapte demachiant pe două dischete, apoi le presezi ușor peste pleoape, aștepți așa circa 10-15 secunde, apoi îndepărtezi ușor spre exteriorul feței. Important este să nu insiști cu mișcări repetitive, având în vedere că ai de-a face cu un ten sensibil.

Loțiunea micelară

Este perfectă pentru tenurile sensibile, care cer o demachiere rapidă. Din experiență, însă, aceste loțiuni micelare fac față cu brio machiajelor simple – când vine vorba despre machiaje în care s-au folosit mai multe produse, cel mai bine este să folosești o loțiune bifazică sau un lapte demachiant. Loțiunea micelară se bazează pe o tehnologie care a reușit să combine particulele de apă și de ulei, rezultând micelele. Loțiunea micelară este preferată și pentru că funcționează ca un bun hidratant al pielii.

Șervețelele demachiante

Cel mai bine este să folosești șervețelele demachiante în deplasare, pe o perioadă scurtă de timp. Sunt eficiente, însă conțin mai multe substanțe menite să păstreze formula intactă pe fiecare șervețel, ceea ce nu este întotdeauna benefic pentru pielea ta.

Loțiunea bifazică

Este foarte practică, este o combinație eficientă de apă și diferite combinații de uleiuri care ajută la curățarea rapidă a tenului. Agită bine, înainte de folosire, apoi aplică pe ten cu ajutorul unei dischete demachiante.

Prosoape demachiante

Da, ai citit bine. Există chiar și niște prosoape realizate dintr-un material special, care îndepărtează ușor machiajul. Trebuie să-l umezești cu apă călduță, îl aplici pe față, aștepți câteva secunde, apoi ștergi ușor. Sunt foarte practice – important este ca după să hidratezi foarte bine pielea, astfel încât să-și păstreze sănătatea mereu.

Sursa foto:Shutterstock