Demachierea și tonifierea tenului sunt primii pași către o piele îngrijită, cu aspect sănătos. Degeaba investești în produse cosmetice sau farduri de calitate dacă uiți să te demachiezi. Tenul are nevoie de prospețime și sănătate și abia apoi de machiaj.

De ce este importantă demachierea tenului?

Demachierea tenului este deosebit de importantă pentru întreținerea corectă a zonei feței și a gâtului. Aceasta trebuie făcută atât dimineața pentru a elimina compușii rezultați în urma proceselor metabolice de peste noapte, dar mai ales seara pentru a îndepărta machiajul, surplusul de sebum și impuritățile depuse în timpul zilei.

Demachiant și loțiune tonică – Atenție la pH!

Demachiantul este un produs esențial. Specialiștii recomandă să alegi unul sub formă de emulsie, lapte demachiant, deoarece acesta este mai cremos, dar nu și vâscos. „Demachiantul trebuie să aibă un pH de 5,5, care să nu distrugă filmul hidrolipidic al pielii. Multe dintre produsele de pe piață au un pH neutru și intră mult prea în profunzime în bariera de protecție a pielii, având acțiune astringentă”, spune Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania.

Citește și – Tot ce trebuie să știi despre demachierea tenului

Cum alegi o loțiune tonică potrivită?

După demachiere, ca să te asiguri că nu au mai rămas impurități pe față, trebuie să aplici o loțiune tonică.  Aceasta nu trebuie să fie astringentă și nu trebuie să conțină alcool. „Chiar dacă laptele demachiant folosit are un pH de 5,5, apa de la chiuvetă dezechilibrează pH-ul natural și, prin urmare, utilizarea loțiunii tonice după demachiere este obligatorie. Aceasta are funcția de a reechilibra pH-ul pielii, restabilind bariera de protecție a tenului”, spune Diana Marandiuc.

Foto: 123rf

Citește și – Ce nu știai despre loțiunea tonică?