Există câteva obiceiuri care pot duce la degradarea părului. Este posibil să le ai, fără să știi că faci anumite lucruri greșit. Iată câteva dintre ele și câteva sfaturi care te vor ajuta să previi deteriorarea firelor de păr.

Nu-ți prinde părul ud cu elastic!

Vara, la mare, ai tendința să-ți lași părul să se usuce la soare de fiecare dată când intri în apă. Sau să-ți prinzi părul ud cu un elastic. Părul ud este fragil și se poate rupe foarte ușor, așa că renunță la acest obicei!

Prea multe produse de styling

Fixativ, spumă, ulei de păr etc… Adesea, mai mult nu înseamnă mai bun. Renunță pe perioada verii să-ți încarci părul cu tot felul de produse de care nu ai nevoie, de fapt. Alege coafuri lejere, care pot fi aranjate cu fixativ cu textură lejeră și uită de obiceiul de a aplica produse în cantități foarte mari!

Folosește protecție solară pentru păr!

Razele UV de tip A și B sunt mult mai agresive vara, gradul de umiditate din aer este foarte scăzut, iar aceste cauze, cumulate, pot duce la deteriorarea părului în profunzime. O altă greșeală frecventă, foarte gravă, este să nu utilizezi produse de protecție  împotriva razelor UV. „Tot în această categorie intră și lipsa de protecție termică împotriva căldurii emanate de foehn, placă și ondulator. O temperatură de peste 220 grade aplicată direct pe păr duce la pierderea bruscă a nivelului de hidratare, la uscarea acestuia și, în cele din urmă, la ruperea lui. Un alt rezultat al acestei agresiuni este mătuirea culorii de pe păr”, spune hair stilistul Arabella Zadic.

Foto: 123rf

Citește și – Măști naturale pentru un păr sănătos