Pentru o nuanță vie a părului, este deosebit de importantă sănătatea firului. Un par cu o structura de cheratină sănătoasă poate să rețină culoarea timp îndelungat, fără ca aceasta să-și piardă din intensitate și strălucire. Cu cât este mai poros, moleculele de culoare sunt mai puțin ancorate.

3 cauze de ce se decolorează părul vopsit

Arabella Zadic, Brand Ambassador System Professional România, explică detaliat care sunt cauzele decolorării părului vopsit.

Cuprul din apă

De fiecare dată cand îți speli părul, metalele mici din apă (cuprul în special) pot genera radicali liberi. Acest proces se declanșează din cauza razelor ultraviolete, care provoacă deteriorarea cheratinei, proteina de bază a părului. Prin oxidare, suprafața cuticulei este afectată, iar luminozitatea culorii părului redusă.

cum pastrezi culoarea parului vopsit mai mult timp

Citește și – 5 trucuri pentru a păstra culoarea părului blond mai mult timp

De ce se decolorează părul vopsit din cauza apei?

Părul este higroscopic, adică absoarbe și pierde umiditatea din mediul înconjurător. Când îți speli părul, el va absorbi apa, va crește în diametru, lucru care îl face mai sensibil, îl predispune la deteriorare și la pierderea moleculelor de culoare. De aceea, în timpul spălării este recomandată utilizarea unui produs creat special pentru părul vopsit.

Lumina UV are efecte negative asupra părului vopsit

Aceasta reacționează în mod direct cu părul și are consecințe negative. Alături de alți factori precum clorul din apă, utilizarea echipamentelor de styling și de uscare, contribuie la pierderea pigmenților de culoare. Fii atentă la toate acestea, dacă vrei să păstrezi mai multă vreme culoarea părului!

Foto: 123rf

Citește și – Cum îți vopsești părul cu metode naturale