Tăierea cuticulelor este un obicei atât de bine înrădăcinat, încât există persoane care nu-şi pot imagina o manichiură impecabil realizată fără acest pas. Realitatea este însă că o cuticulă tăiată poate provoca, pe loc sau în viitor, boli ale unghiilor şi ale pielii.

Îngrijire, nu tăiere

Într-adevăr, este mai uşor să tai rapid acea piele inestetică din jurul unghiei pentru a aplica apoi oja, însă cred că ai observat că în timp aceasta va creşte ulterior mai repede şi va avea o textură mai groasă. Acest lucru se întâmplă pentru că pielea îşi creează un soi de mecanism de apărare în faţa posibilelor infecţii care pot apărea la nivelul unghiei. Şi asta pentru că această cuticulă are rolul de a proteja noile celule de la baza unghiei de infecţii. Cel mai bine este să foloseşti în mod constant creme de hidratare şi chiar şi uleiuri speciale pentru cuticule (dacă preferi varianta naturală, foloseşte cu încredere uleiul de măsline). Dacă îţi ştergi mâinile cu un prosop aspru poţi spune că ai realizat o exfoliere, apoi împinge cuticulele uşor, astfel încât să nu se rupă, spre interior. Repetat, acest procedeu te va ajuta să ai unghii şi cuticule sănătoase.
La un salon de manichiură, ai dreptul să refuzi tăierea cuticulelor: ustensilele nesterilizate corespunzător pot cauza apariţia unor infecţii.

Sursa foto: 123rf.com