Dacă la haine îți este mai ușor, pentru că știi exact care sunt piesele vestimentare versatile pe care le poți asorta în mai multe ținute, organizarea portfardului ar putea să fie puțin mai dificilă. Și pentru că ai putea avea tendința să iei la tine trei iluminatoare, zece rujuri și întregul arsenal de farduri, ”pentru că nu ocupă mult spațiu”, ne-am gândid să-ți venim în ajutor cu o listă compactă a produselor de care chiar nu te poți lipsi nici măcar în concediu:

  1. Creme cu protecție solară

Radiațiile solare puternice îți pot provoca arsuri locale și, pe termen lung, pot duce la îmbătrânirea prematură a tenului și chiar și la afecțiuni ale pielii. Chiar dacă locul pe care îl vizitezi nu este unul foarte călduros, soarele îți poate afecta tenul. De aceea, e important să eviți expunerea în intervalul orar 11:00 – 16:00 și să folosești creme și loțiuni protectoare în tot timpul petrecut afară. Optează pentru un factor de protecție de cel puțin 30, pentru a fi sigură că pielea ta nu va avea de suferit.

  1. Produse de igienă și îngrijire personală

Dacă ai rezervare într-un hotel, întreabă înainte ce produse de îngrijire include oferta lor. Cele mai multe pun la dispoziția clienților cel puțin gel de duș și loțiune de corp, deci le vei putea tăia de pe listă. Nu uita însă de produsele pe care le folosești pentru îndepărtarea machiajului, cum sunt demachiantul, loțiunea tonică sau apa micelară. Alege însă variantele travel size, mult mai compacte și mai ușor de transportat.

  1. Parfum și antiperspirant

Nimic nu te face să te simți mai feminină decât un parfum bun. Pulverizat de la distanță, pe pielea proaspăt spălată, îți va răsfăța simțurile și te va face să te simți delicată și atrăgătoare. Optează pentru un parfum mini, ușor de strecurat în bagaj și de transportat. Iar dacă nu ai un parfum reprezentativ, pe care îl folosești constant, vacanța îți pune la dispoziție locul și timpul perfecte pentru a încerca ceva nou, cu arome discrete, florale sau fructate. În magazinele specializate vei găsi și deodorante în dimensiuni de călătorie, perfecte pentru câteva zile de concediu.

  1. Produse de machiaj pentru ten

Machiajul este opțional în vacanță și chiar de evitat în anumite situații, cum ar fi statul la plajă. Dacă simți că nu te poți lipsi chiar de toate produsele de make up și vrei să fii pregătită pentru orice situație, cum ar fi o petrecere spontană, poți să pui în portfard câteva piese esențiale. Începi cu fondul de ten sau cu crema bb obișnuite și nu uita să iei la tine un blush discret, care să-ți pună în valoare pomeții ușor bronzați. Uită de pudră, bronzer, iluminator sau primere voluminoase și limitează-ți machiajul de vacanță la naturalețe.

  1. Produse de machiaj pentru ochi și buze

Oricât de important ți s-ar părea să ai la tine trusa de farduri pentru smokey eyes, eyelinere de toate culorile, dermatografe de mai multe feluri și texturi, probabil că nu le vei folosi pe toate. Un fard duo în nuanțe naturale, un eyeliner lichid și un mascara waterproof vor fi mai mult decât suficiente, așadar nu îți aglomera bagajul cu mai multe produse.

În ceea ce privește îngrijirea și machiajul buzelor, nu îți uita balsamul de buze cu factor de protecție solară. Iar dacă vrei neapărat să incluzi și un ruj pe listă, alege-l pe cel pe care îl folosești de obicei și evită să cazi pradă tentației unei nuanțe noi, cu care nu ești obișnuită.

Îngrijirea corporală și a tenului nu sunt niciodată opționale. De fapt, pentru că în timpul vacanțelor ești mai predispusă la arsuri solare, poluare sau alți factori nu tocmai benefici pentru piele, va trebui să acorzi mai multă atenție îngrijirii. Asta nu înseamnă că ai nevoie de mai multe produse cosmetice, ci de produsele cosmetice adecvate în cantități suficiente.

Sursă foto: Unsplash