Tipul de păr predispus la astfel de momente nedorite este cel fin și uscat, deși există situații când și firul de păr gros și ondulat se poate electriza. De regulă, supraîncălzirea cu foenul sau peria stau la baza acestui fenomen, însă și pe perioada friguroasă, când încălzirea centralizată este pornită, poate apărea electrizarea părului, din cauza încărcării electrostatice. Arabella Zadic, lector The Studio by Wella Professionals, explică pașii pe care trebuie să-i urmezi când vezi că părul tău este foarte indisciplinat:

1. Folosește produse potrivite firului de păr, care hidratează puternic părul și reduce astfel încărcarea electrostatică.
2. Nu spăla părul mai des decât trebuie, pentru că asta duce la uscarea excesivă a acestuia

3. După clătire, nu îl descurca imediat cu o perie sau un piaptăn – părul ud este extrem de fragil. Nu freca niciodată cu prosopul, doar tamponează ușor pe lungime. Apoi zvântă părul doar cu degetele răsfirate și la final folosește un pieptăn de calitate cu efect antistatic, realizat din corn, cimisir (arbust), lemn de santal sau din carbon. În nici un caz din plastic.

4. Înainte de uscarea propriu-zisă este foarte important să utilizezi produse leave in și de styling potrivite, care să ofere o susținere ușoară și flexibilă, fără să încarce, și să mențină hidratarea oferită în timpul spălării și tratării părului. Hidratarea este cuvântul-cheie. Un păr uscat este mai predispus să se electrizeze.

Copyright: akz / 123RF Stock Photo