Exfolierea unghiilor poate fi cauzată atât de obiceiurile greșite de manichiură, cât și de o carență de vitamine din organism. În ceea ce privește prima variantă, îți sugerez să acorzi mai mult timp îngrijirii corecte a unghiilor. Ce înseamnă acest lucru?

1. În primul rând, dacă ai o pilă metalică, schimb-o cu una textilă sau de sticlă. Acestea sunt mai delicate cu unghiile (ceea ce nu înseamnă că pilirea unghiilor va dura mult mai mult).

2. Mișcarea de pilire trebuie să fie realizată într-un singur sens. Pilirea unghiilor în ambele sensuri este unul dintre cele mai nocive și, paradoxal, cele mai frecvent întâlnite obiceiuri de îngrijire a unghiilor.

3. Înainte de începerea pilirii unghiilor, aplică pe acestea o soluție pe care o pregătești foarte ușor, din zeamă de lămâie și ulei de măsline. Acest amestec funcționează ca un tratament pentru curățarea și întărirea acestora. La final, clătește mâinile și începe colorarea unghiilor prin aplicarea unei oje tip bază (Base Coat), care ajută la o aplicare uniformă a ojei.

Copyright: subbotina / 123RF Stock Photo