Fiecare dintre noi are proprile obiceiuri, când vine vorba despre achiziționarea produselor cosmetice: avem magazinele noastre preferate, site-urile pe care le-am testat și știm că oferă produse de calitate, însă uneori găsim produse care ne fac cu ochiul și în locuri netestate până acum.

De unde să nu cumpărăm produse cosmetice?

– Ferește-te de locurile în care produsele au fost expuse la soare sau la lumină sau de cele în care observi că produsele nu sunt sigilate. Indiferent că vorbim despre produse cosmetice sau de îngrijire, acestea trebuie păstrate în locuri răcoroase, să fie sigilitate și să aibă un termen de valabilitate vizibil.

– Când vorbim strict despre parfumuri, în nici un caz nu alege un parfum din magazinele în care toate sticlele sunt expuse în vitrine. Regula de bază a păstrării un produs spune că acesta trebuie depozitat în ambalajul original, departe de căldură și lumină. Folosește testerul și alege apoi o cutie sigilată și păstrată corespunzător.

– Când cauți produse cosmetice naturale, obligatoriu verifică termenul de valabilitate. Spre deosebire de celelalte produse, care conțin ingrediente menite să le prelungească valabilitatea, cele naturale trebuie folosite repede și, de obicei, trebuie păstrate la frigider.

– Dacă ai observat ambalarea unor produse dermatocosmetice (pe care le găsești în farmacii), acestea au pompițe speciale, care scoate exact cantitatea de produs de care crezi că ai nevoie.Cremele ambalate în borcănașe, prin desfacerea repetată a recipientului, sunt mult mai expuse la aer și, astfel, își pot pierde din calități mult mai repede.

La ce interval de timp le înlocuim?

Fiecare produs are trecut pe etichetă termenul de valabilitate – respectă-l.

– În general, produsele de îngrijire și unele cosmetice (farduri praf) au un termen de valabilitate mai lung.

– Produsele pentru zona ochilor – mascara, eyeliner – au un termen de valabilitate de 6 luni-

1 an, pentru că se adresează unei zone sensibile, predispuse la iritații.

– Ojele trebuie păstrate și ele într-o cutie specială și închise foarte bine după fiecare utilizare.

Dacă s-au uscat, nu le dilua cu un dizolvant de lac de unghii – aruncă-le!

 

Copyright: dolgachov / 123RF Stock Photo