Apariția unor noi riduri ne ia mereu prin surprindere, în ciuda faptului că, în fiecare zi, avem acces la o multitudine de informații despre acest subiect. Prevenția este una dintre cele mai des întâlnite recomandări. Cum se aplică aceasta când ne referim la îngrijirea pielii?

Pielea, la 30 de ani

Principala nevoie a tenului mai tânăr de 30 de ani este hidratarea. Și asta pentru că, odată cu schimbarea prefixului, tenul începe să-și arate primele semne de uscare și apar primele riduri fine de expresie, care însă nu mai dispar imediat. Obișnuiește-te să folosești o cremă hidratantă dimineața, înainte de machiaj și nu sări peste etapa demachierii seara.

Pielea, la 40 de ani

Între 30 și 40 de ani, obiceiurile de îngrijire a pielii se înmulțesc. Adaugă cremei de zi și varianta de seară a acesteia, și aplică în jurul ochilor – unde pielea este mai sensibilă – o cremă specială. O dată pe săptămână, aplică o mască pe care o poți pregăti chiar tu, din ingrediente naturale. Câteva idei de măști ușor de pregătit poți găsi și aici (link:

http://www.libertateapentrufemei.ro/articol/masti-faciale- 115701).

Pielea, la 50 de ani

Între 40 și 50 de ani, luptăm împotriva pielii lăsate – asta pentru că elastina și colagenul, două elemente de bază ale pielii, care ajută la susținerea acesteia, nu mai sunt produse de organism în cantități la fel de mari ca până acum. Gama de creme pe care o vei folosi acum trebuie să fie destinată în mod special fermității pielii, cu ingrediente precum retinol sau acid glycolic.

Copyright: deagreez / 123RF Stock Photo