Dacă pe timpul verii ți se părea mai ușor să-ți aranjezi părul, acum, când îți acoperi capul și ai părul fin, subțire, să arate bine ți se pare o adevărată provocare. Primul pas este să alegi o tunsoare potrivită pentru acest tip de păr. Iar mai apoi să fii atentă cum îl îngrijești și ce produse de styling să folosești.

Renunță la părul lung!

Dacă îți place părul lung, dar al tău este subțire, fragil și cu tendința să stea lipit de cap, nu ai ce să faci. Trebuie să-l tai. Alege o tunsoare scurtă sau medie potrivită cu fizionomia ta. În plus, mai ai un avantaj: părul scurt sau mediu te va întineri vizibil cu câțiva ani. Specialiștii recomandă bobul, cu variantele bob scurt sau mediu, cu cărare pe mijloc sau într-o parte, în funcție de forma feței. De asemenea, tunsoare pixie (părul foarte scurt), în care sunt mai multe trepte va arăta foarte bine și va oferi volum. Așadar, dacă părul tău a trecut de nivelul umerilor, e timpul să-l tai fără să te gândești prea mult.

Produse de îngrijire pentru părul subțire

Folosește șampon și balsam pentru părul fin. Sunt multe game pe piață din care poți alege. Încearcă până găsești produsele care vor oferi volum părului tău și apoi folosește-le constant, cel puțin câteva luni, fără să le schimbi. Există și game dermatocosmetice pe care le poți testa. Le găsești în farmacii. Cere sfatul unui consultant! Nu uita să aplici o mască o dată pe săptămână. În privința produselor de styling, folosește doar puțin spray fixativ lejer pentru volum. Renunță la altele care pot încărca părul.

Citește și – 3 produse de styling pentru păr pe care trebuie să le ai în sezonul toamnă-iarnă

Încearcă o mască naturală!

Printre cele mai bune remedii pentru părul subțire și fin se află combinația de banană cu avocado, ideală pentru a întări firul de păr datorită conținutului de vitamine A, B și E și minerale, precum potasiul. Amestecă într-un bol  un sfert de banană bine coaptă și un sfert de avocado. Întinde pasta astfel obținută pe toată lungimea părului și lasă să acționeze 15-20 minute. La final, clătește cu apă caldă din abundență.

Foto: 123rf

Citește și – Cele mai bune sfaturi să nu ți se electrizeze părul în timpul iernii