Cea mai importantă dintre acestea este cea conform căreia trebuie să echilibrezi contrastele: dacă rama de ochelari este groasă, într-o culoare puternică, atunci machiajul ar trebui să fie unul discret, mai mult de conturare a privirii. Dacă rama este una fină, iar tu ești atrasă de lumea machiajului, lasă frâu liber imaginației. Atenție însă! Machiajul trebuie să fie impecabil. Lentilele ochelarilor au tendința de a amplifica puțin zona ochilor, astfel că orice defect sau ezitare sunt sesizabile imediat.

Tenul, o zonă sensibilă

Când temperaturile se îndreaptă spre extremele cald sau frig machiajul are de suferit, mai ales în zona de sub ochelari. Tocmai de aceea, alege un fond de ten care să nu conțină ulei și care să fie mai ușor de fixat cu ajutorul unei pudre, însistând asupra zonei T.

Folosește în mod constant eyelinerul

Creionul de ochi, indiferent dacă trasezi dungi subțiri sau mai groasă, va contura mai bine privirea. Nu-l evita!

Ce mascara alegi?

Cu siguranță nu una pentru alungirea genelor. Optează pentru rimeluri care oferă volum genelor, fără însă a le și întinde.

Culoarea fardului

Alege farduri care să fie mai deschise decât culoarea ramei. Motivul? În loc să concureze una cu cealaltă, cele două se vor completa foarte bine.

Sprâncenele, mai importante ca oricând

Întrucât ramele încadrează zona ochilor, este foarte important ca sprâncenele și zona de sub ochi să fie îngrijite întotdeauna. Creionul sau fardul pentru sprâncene și anticearcănul ar trebui să existe în permanență în trusa ta de machiaj.

Sursa foto:123rf.com