Pensulele de machiaj murdare pot fi cauza multor iritații sau a apariției acneei, a punctelor negre ori a unor pete inestetice. Așadar, nu uita de curățarea lor, un pas important din rutina de machiaj.

La ce interval trebuie curățate pensulele de machiaj?

Curăță pensulele de machiaj o dată pe săptămână sau, dacă nu ai timp, o dată la două săptămâni neapărat. Este vorba despre o curățare mai atentă, care se face cu șampon, iar pensulele pot fi folosite a doua zi. Specialiștii în machiaj recomandă, însă, curățarea pensulelor în fiecare zi (evident, dacă le-ai folosit) cu o soluție sau un spray antibacterian. Aplici pe perii pensulelor, apoi ștergi pensulele cu un șervețel pentru ca produsul să curețe cât mai bine.

Cu ce speli pensulele de machiaj?

Pentru a spăla pensulele de machiaj ai nevoie de șampon, de preferat unul cu formulă ușoară, bio sau pentru bebeluși. De asemenea, mai poți folosi și gel pentru curățarea feței.

Există și varianta să le speli cu oțet. Într-un pahar, amestecă o linguriță de oțet cu două lingurițe cu apă și introdu pensula. După 3-4 minute, scoate pensula și clătește-o cu apă călduță, apoi las-o la uscat pe un prosop. E bine să respecți cantitățile: o parte oțet la două părți de apă. Această metodă este indicată și atunci când vrei să dezinfectezi pensulele.

Citește și – Când expiră produsele cosmetice?

Cum cureți corect pensulele de machiaj?

În cazul în care cureți pensulele cu șampon, dă drumul la apă la chiuvetă, apoi ține pensula sub jetul de apă călduță, cu perii în jos. Nu ține pensula cu perii în sus, pentru ca apa să nu intre în interiorul pensulei. Pune puțin șampon în palmă, apoi spală bine perii cu mișcări „înainte-înapoi”, nu cu mișcări circulare. La final clătește ținând pensula sub jetul de apă. Pune apoi pensulele pe un prosop și lasă-le până a doua zi, pentru ca apa rămasă să fie absorbită complet, iar pensulele să rămână perfect uscate.

Foto: 123rf

Citește și: