De ce apar?

Petele pigmentare sunt pete de culoare mai închisă ce apar din cauză creșterii cantității de melanină. Cauza principală pentru apariția lor este expunerea repetată la soare, de-a lungul vieții, fără o protecție corespunzătoare, dar pot fi și semne ale unor modificări hormonale sau ale unor afecțiuni interne. De aceea, este necesar un control medical pentru stabilirea cauzei și a unui tratament corect. Petele pigmentare apar în special pe mâini, față, decolteu, spate și umeri.

5 ingrediente te ajută să estompezi petele

Sucul de lămâie – se aplică direct pe zona afectată, iar după o jumătate de oră se spală pielea cu apă rece. Dacă ai tenul sensibil, combină sucul cu o linguriță de miere sau diliează-l cu apă. Pentru a vedea rezultatele, trebuie să aplici acest tratrament de două ori pe zi, timp de una, două luni.

Aloe vera –  cu proprietăți excelente de vindecare pentru problemele pielii, gelul de aloe vera te ajută să estompezi petele maronii. Aplică-l prin masaj delicat direct pe zona dorită, iar după o jumătate de oră clătește cu apă rece. Fă tratamentul de două ori pe zi timp de cel puțin o lună.

Ceapa – combină o lingură de suc de ceapă cu una de oțet de mere și aplică mixtura obținută cu ajutorul unei dischete demachiante. Clătește cupă 30 de minute și repetă zilnic. Altă varinată e să combini sucul de ceapă cu două linguri de miere și să timp de 15 minute pe zona afectată.

Iaurtul – e un mod simplu și eficient de a albi pielea. Fă-ți o mască  din suc de lime și iaurt natural, aplică în strat uniform, iar după 20 de minute îndepărtează cu apă călduță.

Papaya –  pisează pulpa fructului cu furculița sau cu blenderul și aplică, masând ușor pielea. după 20 de minute, clătește cu apă călduță. Pielea va rămâne curață, luminoasă și va avea un tonus mai bun.

Învață să previi

  • Stai la soare mai puțin și numai între orele indicate de medici;
  • Folosește factor de protecție indiferent de anotimp;
  • Evită bronzatul la salon.

Sursa foto: Flickr.com